KOOP EENS KLEDING BIJ DE DROGIST

TANTE DORA

Toen tante Dora nog een jonge vrouw was, had je voor elk product een eigen winkel, met een heel eigen karakter. Bij de groenteboer kocht je groente, vlees haalde je bij de slager, gebak en koekjes bij de banketbakker (niet bij de broodbakker), wasmiddel bij de kruidenier, en als je een puntzak drop of een hoofdpijnpoeder wilde, dan ging je naar de drogist. In de jaren zestig begonnen die heldere scheidslijnen al te vervagen door de opkomst van de supermarkten. Daar kon je ook dropjes, koekjes en wasmiddel kopen, alles in één keer. In de jaren tachtig werd het ook normaal dat supermarkten groente, fruit en vlees gingen verkopen.

Dora verzorgingsproducten

We zijn inmiddels al een heleboel stappen verder. Een winkel als Kruidvat was in de jaren tachtig en negentig toch vooral een voordeeldrogist. Verzorgingsproducten, tandenborstels en huismedicijnen waren er goedkoop. Maar in 2016 verkoopt Kruidvat ook kleding, horloges, naaimachines en treinkaartjes. Terwijl een van oorsprong goedkope kledingwinkel als Wibra intussen ook pannen, wasmiddelen en luxe badproducten aanbiedt. De firma Action heeft heel veel soorten spullen in de rekken staan, van namaakbloemen en tuinlantarens tot koffiecups, pannen, kleding en verf.

Grenzen

De grenzen tussen wat winkels wel en niet verkopen, zijn in 2016 al lang vervaagd. Daarom heeft het zin om je ogen open te houden voor producten die je misschien niet meteen in een bepaalde winkel zou verwachten. Leer die voordeelwinkels goed kennen. Loop er af en te eens binnen, zelfs als je niet van plan bent om er nu iets te kopen, kijk rond en onthoud de bijzondere afdelingen met de bijzondere en onverwachte producten.

action zak plastic

Vaak gaat het om restpartijen van goede merken, die zo’n voordeeldrogist of voordeelwoonwarenhuis slim op de kop heeft weten te tikken. Als het nu spotgoedkoop in de winkel ligt, is dat geen garantie dat het er over een maand nog ligt. Loop af en toe binnen, houd de foldertjes in de gaten en grijp je kans als die zich voordoet. Zelfs als het om kleding in een drogist gaat, of drogisterijartikelen in een kledingwinkel.

Dora aanbiedingen kopen

LEES MEER: Let op de aanbiedingen, maar laat je hoofd niet op hol brengen door al die goedkope spullen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/laat-je-niet-gek-maken-door-twee-voor-de-prijs-van-een-aanbiedingen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...