PASEN: HEEL VEEL LEKKERS VOOR WEINIG GELD

Aankomend weekeinde is het Pasen. De supermarkten vinden dat wij Pasen vooral etend en drinkend moeten doorbrengen, waarbij vooral de wat luxere etenswaar wordt aangeprezen. Die is, voor de gelegenheid, ook goedkoper dan normaal. En hoewel luxe eten in de aanbieding nog steeds duurder is dan een kadetje met een knakworst, loont het toch de moeite om met extra aandacht in de foldertjes (op papier of online) te kijken.

dora-paaskonijntjes

Luxe chocolaatjes, een bijzonder flesje wijn, droge worst, bijzondere afbakbroodjes en een gevulde confituur voor het paasontbijt zijn niet alleen lekker tijdens het paasweekeinde. Meestal kun je dergelijke voedingsmiddelen lang bewaren. Dan heb je er in de zomer ook nog wat aan. Een voorraadje voor bijzondere gelegenheden. Maar je kunt al die mooie chocolaatjes en die lekkere fles wijn ook cadeau geven. Dat kan je veel geld schelen, op iets waarmee je op een verjaardag goed voor de dag kunt komen.

Eitjes

Let dus op de aanbiedingen, de komende week. En let na het aankomende lange weekeinde ook op de afgeprijsde chocolade eitjes. Want afgeprijsd worden ze, dat weet je nu al. Ook bij de Voedselbank komen de paaseieren met een vertraging van een kleine maand aan. In werkelijkheid bederft de chocola van Pasen niet, en kun je ze het hele jaar presenteren. Kan best. Ze liggen immers al in januari in de winkel? Chocolade paaseieren het hele jaar rond: daar kijkt toch niemand meer van op?

Dora chocolade eitjes

Wedden dat de eerste pepernoten vlak na de zomervakantie in de winkel liggen?

LEES MEER:   In ons archief met recepten staan veel lekkere gerechten, die zich ook met chocolade paaseieren laten bereiden:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/yoghurt-met-kokos-en-chocola-de-vloeibare-bounty/

Dit vind je misschien ook leuk...