PLUIS VOORAL HET WIJKBLAADJE EENS DOOR

In veel gemeenten verschijnen wijkblaadjes of wijkkrantjes. Voor elke wijk van de stad een apart krantje of blad, met informatie over wijkactiviteiten en met advertenties van ondernemers in de buurt. Veel buurtbewoners hebben de neiging om het papieren wijkblaadje ongelezen in de oudpapierbak te gooien. Dat is niet verstandig, want zeker voor mensen met een klein inkomen staan er erg veel bruikbare tips en adressen in.

Laten we eens een quickscan van de activiteiten maken, die in het wijkblad staan dat één van de neven afgelopen weekeinde in de bus kreeg. Om een idee te geven:

• Natuurlijk staat er alles in over de bingoavond en vind je in de advertentierubrieken allerlei adressen van pedicurepraktijken en klusbedrijven. Maar in het blad staat ook een item over coaching van vrouwen die op een sociaal minimum zitten, en die graag weer positief aan de gang gaan met hun leven.

• Er wordt gewezen op het Financieel Café, waar mensen informeel terecht kunnen voor vragen over geldzaken.

• Er is een item over de Luisterlijn, waar vrijwilligers naar buurtgenoten luisteren die iets te vragen of te vertellen hebben, en die een luisterend oor zoeken.

• Er is een oproep voor vrijwilligers met een auto, die minder mobiele wijkgenoten letterlijk op weg helpen.

• En er is een groot item over de aanstaande tweedehands kledingbeurs in de wijk.

Om maar eens een aantal willekeurige items te noemen. Zeker als je alle hulp en afleiding kunt gebruiken die er in jouw buurt geboden wordt, is zo’n wijkblad een rijke bron aan informatie. Maar ook als jij zelf vrijwilligerswerk wilt doen in jouw directe omgeving, kan het wijkblad je inspiratie geven. Kortom: toch maar niet bij het oud papier doen, dat zinvolle blad.

LEES MEER: Er bestaat zeker zoiets als vakliteratuur voor mensen met een uitkering of een klein pensioentje:

VAKLITERATUUR VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN

Dit vind je misschien ook leuk...