PRINT ALLEEN ALS HET ECHT MOET

Printen kan soms nodig zijn, daar zijn we het over eens. Maar hoe gemakkelijker het is om te printen, hoe sneller je ertoe geneigd bent om het ook daadwerkelijk te doen. Zeker als het apparaat 24 uur per dag aan staat, en daarbij gelijk in verbinding met je computer. Een schemaatje voor je reis per openbaar vervoer? Uitprinten! De naam en het adres van iemand waarmee je een afspraak hebt gemaakt? Uitprinten! Een recept? Uitprinten!

In veel gevallen kun je de informatie ook met een pen op een stukje papier schrijven, of ergens in een bestand opslaan. Als je even nadenkt, dan is het vaak niet meer nodig dat je een hele pagina of pagina’s uitprint. Zet daarom de printer uit als je hem niet gebruikt, en zet ‘m in een andere kamer. Liever nog op een andere verdieping, zodat je hem echt tevoorschijn moet slepen, om een printje te maken. Als het echt nodig is dat je iets uitprint, dan doe je dat echt wel.

Barrières

Door opzettelijk dergelijke barrières op te werpen, zal je printgedrag snel veranderen. Je maakt vanzelf minder prints, en daardoor minder onkosten. Het spaart papier, toner of inktpatronen en elektriciteit. Bovendien is het veel beter voor het milieu. Je gebruikt veel minder papier, en spaart daarmee de bomen. Bovendien scheelt het stroom, als je de energievretend printer niet voortdurend online laat staan.

LEES MEER: ‘Verkeerde’ printjes kun je vaak goed hergebruiken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/verkeerd-geprint-correct-hergebruikt/

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. liesbet schreef:

    Ik print zo weinig mogelijk niet alleen om papier te besparen maar vooral omdat printerinkt vrij prijzig is. Rekeninguittreksels die ik niet in de bank gratis kan afprinten, print ik wel uit omdat ik graag de uittreksels in ene kaft bewaar. Mijn internetkennis is te beperkt om die gegevens enkel en alleen op de pc op te slaan en mijn man kent er nog minder van. Indien ik iets tegenkom is het voor hem makkelijker dat hij maar ene kaft moet nemen om alle rekeninguittreksels te kunnen raadplegen.
    Ik recupereer indien mogelijk vlak onbedrukt (of langs één kant onbedrukt) papier en leg die in de printlade van onze printer. Rekeninguittreksels print is dus meestal af op dergelijk gerecykleerd papier. De stekker van de printer zit enkel in het stopcontact op het moment dat ik moet printen.

  2. Suuz schreef:

    Wij werken inmiddels nagenoeg digitaal en thuis is ie standaard niet aangesloten. Dus om verbinding te maken moet je wel graag willen printen anders kost het onnodig tijd.

    Kleine noot: het is uitdraaien of printen. Uitprinten is hetzelfde als nachecken zeg maar… 🙂