RELAXMUZIEK IS HET GRATIS ALTERNATIEF VOOR EEN SLAAPPIL

Even het laatste nieuws uit de Tante Dora Slaap Kliniek (TDSK), voor jullie getest: de ontspannende werking van relaxmuziek. Veel mensen hebben moeite om ’s avonds in slaap te komen. Hun hoofd zit nog vol vragen zonder antwoorden, en die enge film op de televisie helpt ook niet echt. Dan is de greep naar een pilletje voor de rust en slaap al snel gedaan.

dora-relax

Niet nodig! Je leest dit item, dus je hebt een verbinding met het internet. Dan kun je ook naar YouTube gaan en een zoekterm als ‘relax muziek’ of ‘meditatieve muziek’, of de Engelse varianten ervan intypen. Dan krijg je letterlijk duizenden items te zien, waarop uren en uren en uren rustgevende en slaapverwekkende muziek te beluisteren is. Het zijn heel verschillende soorten muziek, dus er is voor iedereen zijn eigen stijl. Veel van die muziek is met behulp van de wetenschap optimaal op ontspannen getrimd. Er is zelfs relaxmuziek voor dieren!

Kwartiertje

Bij de test in de TDSK bleek dat een kwartiertje ontspannen luisteren door een goed koptelefoon voldoende is, om hééél erg relaxt te worden. Al na tien minuten begin je langzamerhand echt naar je bed te verlangen. Na twintig minuten kun je je ogen bijna niet openhouden. Sommige van de geüploade muziek gaat maar liefst dertien uur door. Als je wilt kun je je dus de hele nacht door ontspanmuziek laten strelen. Maar dat hoeft niet: een kwartier is genoeg. Daarna snel je tanden poetsen en je pyjamaatje aan, en: hup! onder de wol.

Nog nooit was in slaap vallen zo gemakkelijk. En zo goedkoop, want het kost niets. Het kost minder dan een beker warme melk met honing of een warme kruik. Nou ja: de energie om de computer of de smartphone een kwartiertje te laten draaien. Bijna niks, dus. En als het dan nog niet lukt? Ja, dan weten we het niet meer. Maar je kunt het in ieder geval proberen, toch? Welterusten!

Dora zondag rustdag 1

LEES MEER:   Neem je rust!

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/neem-je-rust/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Els Hengstmengel schreef:

    Bij mij werkte dat prima. Normaal heb ik geen moeite om in slaap te vallen, maar vorig onderging ik een hartoperatie en dan slaap je een paar nachten echt niet lekker. Ik gebruikte mijn smartphone met relaxmuziek en sliep daarmee heel goed in. Zeker het proberen waard.