SAMEN, BEETJE BIJ BEETJE, KUN JE DE WERELD VERANDEREN

Soms word je er een beetje mismoedig van: er gaan zoveel dingen mis in de wereld, en je lijkt te zijn veroordeeld om hulpeloos en lijdzaam toe te kijken, zonder macht of invloed. Politici lijken niet naar de burgers te luisteren, en grote wereldbedrijven behandelen hun klanten én hun werknemers als willoos vee. Hoe kun je dan nog optimistisch blijven?

De grote kwesties van de wereld lost niemand zomaar even op, in z’n eentje, op een lome achternamiddag. Daarvoor zijn de uitdagingen veel te groot en te omvattend. Maar steeds meer wereldburgers ontdekken dat hun persoonlijke gedrag in hun directe omgeving wel degelijk wereldwijde invloed kan hebben. Als steeds meer mensen de boel in hun eigen stad of wijk, in hun eigen leven anders aanpakken, dan maak je allemaal samen beslist een verschil.

Vlees

Als iedereen een beetje minder vlees eet, als er in veel meer huishoudens spaarzame apparaten worden aangeschaft en kapotte spullen worden gerepareerd, als bijna niemand meer goed voedsel weggooit maar het een nieuwe kans geeft, enzovoort, enzovoort, dan zorgt de wet van de grote getallen er vanzelf voor dat er ingrijpende veranderingen ontstaan.

Er zijn inmiddels zoveel consumenten die aangeven dat ze liever biologisch voedsel eten, dat supermarkten hun biologisch assortiment wel MOETEN uitbreiden. En tegen een redelijke prijs, want anders gaan veel klanten rechtstreeks naar de biologische boer, en slaan de kiloknaller voortaan over. Door over duurzaamheid, voedselverspilling en over armoede na te denken en vervolgens je gedrag te veranderen, heb je wel degelijk invloed. Dat voelt goed en geruststellend, in deze soms moeilijke tijden.

LEES MEER:   En als het je echt teveel wordt, ga dan gewoon buiten een eind wandelen, en geef je gezondheid (gratis) een boost:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/ga-naar-buiten-en-geef-je-gezondheid-een-boost-gratis/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. groene vrouw schreef:

    Het biologische wordt zeker meer in de winkel, het is alleen dat daar weer overal plastic omheen zit!
    Zo val je van het ene in het andere.
    Gelukkig hebben wij een moestuin dus kweken we onze eigen groenten en kopen we wat we niet kweken.
    En de bio boer heeft zijn champignons ook verpakt in het plastic.