SNUIT MET KATOEN

De beste bespaartip is een bespaartip die niet alleen jouw portemonnee bespaart, maar ook het milieu ontziet. Daarom: gebruik liever katoenen zakdoeken dan papieren exemplaren. Papieren zakdoeken zijn handig en hygiënisch, maar ze zijn ook relatief duur en zorgen voor veel afval. Willem, de vriend van tante Dora, gebruikt altijd katoenen zakdoeken. Lekker ouderwets bovendien, want Willem heeft alleen witte zakdoeken.

dora-zakdoek

Katoenen zakdoeken kosten bijna niets, zeker niet bij de textielsuper, en je kunt ze vrijwel gedachteloos laten meedraaien met elke was die je toevallig in de machine hebt zitten. Een katoenen zakdoek gaat jaren mee. Met andere woorden: katoenen zakdoeken zijn gemakkelijk in de omgang, en blijven lang bij je. Dat spaart vele kilo’s papier per jaar, waarvoor weer allerlei grondstoffen moeten worden aangemaakt. Lang leve het milieu!

Feestelijker

En zeg nou zelf: als je iemand uitzwaait, dan ziet dat er met een witte katoenen zakdoek toch veel feestelijker uit dan met een flodderig papieren exemplaar? Als Willem lang verkouden is, dan koopt hij soms wel papieren zakdoekjes. Die zijn toch wat zachter voor de neus, zegt hij. Dan krijg je niet van die schrale plekken. Oké: gemak dient de mens.

Dora neus

LEES MEER:   En zelfs een klein stukje textiel zoals een zakdoek kun je nog in je huishouden recyclen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/hergebruik-zelf-versleten-textiel-in-je-huishouden/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Korstje schreef:

    Brrr! Echt niet fijn voor de medemens om iemand met een gebruikte stoffen zakdoek in de weer te zien. Ik zou de kanttekening ‘minimaal dagelijks een schone’ er verplicht bij willen hebben.

  2. Janne schreef:

    Ikzelf gebruik geen zakdoeken, nooit! Zo af-en-toe (als ik hardloop) haal ik mijn neus op en verder heb ik nooit last van een loop- of snotneus. Mijn partner gebruikt altijd stoffen zakdoeken. We hebben de volle zakdoekendoos van zijn moeder geëerfd en bezitten nu zeker 100 zakdoeken. Hij gebruikt zeker 2 schone zakdoeken per dag!