SOMS HOEF JE VOOR DE KAPPER NIETS TE BETALEN

We schreven vorige week over het afzoeken van het internet op het woord ‘gratis’. Dat kan je een boel besparen. Vandaag wat voorbeelden. Wie weinig geld heeft, heeft ook vaak geen geld om eens lekker naar de kapper te gaan. Dat is jammer, want een onverzorgde ragebol wordt al gauw in relatie gebracht met ‘armoede’. Je loopt te kijk. Bovendien is het een heel ‘rijk’ gevoel, als je wel goed gekapt bent.

Skills Group 110515

Weet dan, dat kappersscholen voortdurend op zoek zijn naar modellen, waarop de leerlingen kunnen oefenen. Zo’n beurt bij de leerling kapper of -kapster kost meestal niets. Ga eens op zoek naar zo’n oefenkapsalon bij jou in de buurt. Zoek op internet via zoektermen als ‘gratis kapper’ of ‘gratis knippen’, gevolgd door de naam van jouw stad of gemeente.

Oefenen

Ook aankomend pedicuren moeten oefenen. Zoek op ‘gratis pedicure’, gevolgd door de naam van jouw woonplaats, en kijk of er zoiets in jouw omgeving bestaat. Koksopleidingen op MBO-niveau hebben vaak een eigen restaurant, waar koks en kelners in opleiding leren om met echte gasten om te gaan. Meestal zijn de geserveerde maaltijden niet gratis, maar wel heel goedkoop. En de leraar staat achterin het leerrestaurant, om te zien of je wel goed wordt bediend.

Ga eens op zoek naar opleidingsinstituten in jouw buurt die gratis knipbeurten, pedicure of andere diensten verrichten, die jij vanwege de kosten niet (meer) kunt betalen. Zo kun je je toch een heel mens voelen, zonder bankroet te gaan. Een fijn en troostend idee.

Dora crème 1

LEES MEER:   Ook voor de muzikale behoeften zijn gratis alternatieven:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/overal-heel-veel-gratis-concerten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...