SPAARZAME GELUIDEN (EN STILTES) VAN HET VOORJAAR

Het voorjaar is een spaarzaam jaargetijde, en doet daar niet bescheiden over. Je kunt het luid en duidelijk HOREN, dat je geld bespaart. Luister, en hoor het rollen van klinkende munt in jouw spaarvarken. Geloof je het niet? Luister:

dora-merel

  • Is het niet heerlijk als je in alle vroegte hoort hoe de wijkmerel zijn gebiedje afbakent met luid gezang? Zo’n merel begint met zingen als het eerste ochtendgrijs zichtbaar wordt. Hoe eerder de merel met zingen begint, hoe vroeger het licht wordt. Dat scheelt in verlichting, onder andere. Lange dagen: minder elektriciteitsverbruik.
  • Luister. Hoor je de verwarming aanslaan? Nee, natuurlijk niet! Zelfs als je de thermostaat op de voor jou behaaglijke temperatuur hebt staan, hoeft de centrale verwarming niet meer te werken. Dat is de stilte van het geld verdienen!
  • Leg je oor eens te luisteren: hoe vaak staat jouw wasmachine te draaien? De kans is heel groot, dat dat een aantal keren minder is, in de week. Je hoeft immers geen truien, jassen, sjaals, mutsen, handschoenen, en dikke ribfluwelen broeken te wassen. Elk wasbeurtje minder bespaart je geld. Hoor je niks, geen laatste spoelgang? Prima, houden zo.

oma eletrische fiets

  • Hoor je nog jouw auto nog starten? Of staat het ding braaf hele dagen in zijn parkeervak, terwijl jij geruisloos met jouw (elektrische) fiets naar je werk zoeft? Het enige geluid dat je hoort, is het wapperen van je haren in de wind (als je nog haren hebt, ten minste). Geen benzine kost niets.
  • Hoor je kinderen buiten spelen? Dan zitten ze ten minste niet achter de spelcomputer of de smartphone. Die hoeven daardoor minder te worden opgeladen, terwijl je kinderen gezond buiten spelen en vanavond als een blok in slaap vallen. Win win.

Enzovoort. Besparen maakt geluid. Of juist niet. Spaarzaamheid kun je horen. Spits je oren, terwijl je rijk wordt!

LEES MEER:   Als je toch gaat fietsen: pomp je banden op en bespaar:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/pomp-je-fietsbanden-op-en-bespaar/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marga schreef:

    Haha, leuk geschreven…en het klopt natuurlijk.