SPORTKLEDING KAN DUUR ZIJN (MAAR HET HOEFT NIET)

Sommige neven van tante Dora zijn sportiever dan anderen, maar over het algemeen geldt: sport is goed voor je lijf en voor je geest. Helaas vragen veel sporten speciale, of in ieder geval: aangepaste kleding. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Voor veel mensen met een smalle beurs is de dure sportkleding een reden om niet te sporten. Sportkleding hoéft echter geen probleem te zijn. We geven je hier een aantal ideetjes:

Dora sport voor kids

  • Sommige sportieve activiteiten hebben nauwelijks sportkleding nodig. Je kunt wandelen in je gewone kloffie, en ook voor hardlopen heb je niet meer nodig dan een oud T-shirt, een sportbroekje en voor de koude dagen een trainingsbroek van een paar euro van de Zeeman. Je ziet er niet erg hip en trendy mee uit, maar de training is er niet minder om.
  • Hardlopen, en in mindere mate: wandelen vragen wel om aangepast schoeisel. Vooral bij hardlopen is het belangrijk dat je een goede kwaliteit loopschoenen koopt. De kwaliteit kun je onder andere aflezen aan de prijs. Loopschoenen van 25 euro deugen niet. Ze kosten als snel tachtig euro. Maar daar heb je dan wel wat aan. Vraag cash op je verjaardag en spaar. Zo kan het wel. Inmiddels liggen er veel wandelschoenen goedkoop in de voordeelwinkels. Maar ook een paar gewone, stevige schoenen doen het al prima, als het op sportief wandelen aankomt.
  • In veel gemeenten kunnen kinderen die willen sporten hulp krijgen bij de aanschaf van kleding. Denk bijvoorbeeld aan voetballen: je bent al snel fortuinen kwijt aan het clubtenue en aan goede voetbalschoenen. Daar zijn dikwijls subsidies voor. Vraag er eens naar bij de gemeente.
  • Ook de clubs zelf kunnen bijspringen als kinderen, maar ook volwassenen moeite hebben om hun sportkleding en hun sportschoeisel zelf aan te schaffen. Het is geen leuke manier om binnen te komen bij een sportclub, maar haal een keer diep adem en stel de vraag toch. Nee heb je, ja kun je krijgen, zei tante Dora altijd. Een sportclub die jou wil helpen, is vast een leuke en sportieve club.
  • Let op de aanbiedingen! Lees de foldertjes! En let ook op de goedkope supermarkten en warenhuizen. Soms heb je merkkleding en merkschoeisel voor heel weinig geld. Zoals nu, want het sportseizoen staat weer voor de deur, en dat wordt vaak gevierd met mooie kortingen op de collectie van vorig jaar.

gymples

Kortom: dure, trendy sportuitrusting is mooi, maar niet nodig. Het kan goedkoper, en zelfs helemaal gratis, als je kind subsidie krijgt. Zo kun je toch sportief aan de slag, en daar word je alleen maar beter van.

LEES MEER:   Wandelen is een gezonde en goedkope sport:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/wandelen-is-een-gezonde-en-goedkope-sport/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Helemaal mee eens! Ik loop al zo’n 15 jaar hard, en mijn hardloopkleding koop ik voor een prikkie bij de Lidl, Aldi, Kruidvat, H&M en Bristol.