VEEG JE INNERLIJKE STRAATJE SCHOON!

Ben je gisteren met z’n allen wezen Nieuwjaarsduiken, compleet met fluororanje muts en helpers met een badhanddoek op de oever? Heb je vanmorgen je straatje schoongeveegd, al heb je zelf nog geen rotje afgestoken? We hebben de neiging om het nieuwe jaar schoongewassen en met een proper stoepje te beginnen. Even de rommel opruimen, ook in je hoofd. Misschien is het goed om 2018 inderdaad met een schone lei te beginnen. Vroeger werd je lei schoongeveegd, als je je schulden had voldaan. Daar komt het gezegde van. Veeg de schulden en andere last weg, voordat je doorgaat met dit jaar. Hier een aantal tips:

dora-hoofd-schoonmaken

  • Heb je nog ergens vervelende enveloppen van vorig jaar liggen? Je hebt er vast geen zin in, maar maak ze eens open, lees de brief, en antwoord erop. Regel wat er geregeld moet worden. Heel vervelend om te doen, maar wel heel fijn als het gebeurd is.
  • Zit je ergens mee, maar durf je geen hulp te vragen? Misschien omdat je je schaamt, of omdat je niet weet of er wel hulp voor jou is? Vraag nu wel hulp. Er zijn meer instanties dan je denkt, die jou ergens bij kunnen helpen. Het is even met je billen knijpen, maar je zult je er zeker opgelucht van voelen. Een helpende hand helpt jouw leven schoonvegen.
  • Heb je een beetje ruzie met iemand? Maak het dan nu weer goed. Wees de eerste die een hand toesteekt, zeg sorry. Als je boos op iemand bent, dan zit er ergens op jouw ‘harde schijf’ een plekje, dat helemaal vol is met negatieve ideeën. Op die plek kunnen ook positieve ideeën staan, die jou op weg helpen in je leven. Veeg ruzie en achterdocht je hoofd uit. Je zult zien, dat het gemakkelijker is om ‘sorry’ te zeggen, dan het nu lijkt. De opluchting over het bijleggen van conflicten is vaak overweldigend groot.
  • Neem je voor om de dingen die je bij jezelf vervelend vindt, uit je leven te gooien. Als het je stoort, stop dan met roken, met alcohol drinken of geld uitgeven aan zinloze loterijen. De dingen die jou storen, zijn als computervirussen op de harde schijf. Jij bent de enige die jouw ‘computer’ daarboven vrij van virussen kan maken. Die macht en kracht heb je. En dat weet je eigenlijk ook wel. Hijs je broek op, spuug in je handen, en gá ervoor!

Dora mattenklopper

Is zo’n schoonmaak van je leven ook goed voor de spaarzaamheid? Jazeker! Wie z’n koppie vrij heeft en niet elke dag, de hele dag gestrest rondloopt, kan eindelijk tijd maken om werk te vinden, dingen te regelen, hulp te vragen, de narigheid achter zich te laten. Als je hoofd vrij is, kun je je leven weer op de rails krijgen. Dat spaart zeker veel geld. Sterker nog: het kan je geld gaan opleveren, door nieuw werk, of omdat je je financiën stevig op orde hebt. Veeg je straatje schoon!

LEES MEER:   Soms moet je met gevoel naar je financiële situatie kijken, en minder met je verstand:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/kijk-met-je-gevoel-terug-op-het-financiele-jaar-2016-en-minder-met-je-verstand/

 

Dit vind je misschien ook leuk...