VEEL VERVELENDE DINGEN KOMEN WEER GOED, GELUKKIG

Precies een jaar geleden werd Neef M overvallen door ziekte. Het zag er op het eerste gezicht heel vervelend uit. Door alle gedoe kwam de nieuwsbrief van mei flink te laat uit. Het duurde weken, voordat alles weer normaal was. De huisarts van Neef M raakte echter niet in paniek, en gaf het advies om rustig af te wachten. Het zou vanzelf overgaan. Het zou niet SNEL overgaan, maar het zou overgaan. En zo gebeurde het.

Tegenslagen zoals ziekten overkomen ons allemaal. Ook financiële tegenslag kan je zomaar ineens treffen, zonder dat je er veel fout voor hoeft te doen. Daar kun je je door laten overweldigen. Of je kunt het rustig aanvaarden als iets dat er misschien niet bijhoort, maar dat nu eenmaal kan gebeuren. Als je ziek wordt, dan moet je beter worden. Meestal gaat de ziekte vanzelf weer over. Ook in het geval van financiële pech komt het vaak weer op z’n pootjes terecht.

Spuug

En zo niet, dan spuug je maar in je handen, zoals boeren en bouwvakkers dat vroeger deden, en ga je aan de slag. Gelukkig zijn er erg veel instanties in ons land die met begrip en met vakkennis mensen bijstaan die het financieel even niet meer zien zitten. Zoek die instanties en vakmensen actief op, en probeer een oplossing te vinden. Dat is niet altijd gemakkelijk, en meestal helemaal niet leuk. Maar het zou in Nederland raar moeten lopen als je er niet uitkomt.

Dat is iets, waar je je best aan kunt optrekken. Raak niet in paniek, houd het hoofd koel, en ga zo snel mogelijk op zoek naar hulp. Stel vragen, en luister naar de antwoorden! Het werkt echt. Er is altijd een dokter die de patiënt kan helpen. Als is het maar, door te zeggen dat het weer vanzelf goed komt. Veel ernstig lijkende zaken lopen immers met een sisser af. Gelukkig.

LEES MEER:   Een goede gezondheid is goud waard, omdat een goede gezondheid je helpt besparen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/bespaar-door-een-goede-gezondheid/

 

Dit vind je misschien ook leuk...