VERJAAG DE NOVEMBERBLUES UIT JE HOOFD

Morgen begint de maand november. In november is het koud, kil en donker buiten, en de warmende sfeer van de decemberfeesten zit nog niet in onze botten. Veel mensen hebben last van de novemberblues, zeker mensen die zich bovendien elke dag zorgen moeten maken over geld. Op een gegeven moment zit je in een spiraal naar beneden, die nauwelijks meer op te houden lijkt. Dat hoeft niet! Met wat simpele, leuke en kosteloze oefeningen ben je de zwartgalligheid snel kwijt.

dora-november

Hier is het Tante Dora Recept Tegen De Novemberblues:

  • Pak een stuk papier en een stift of een pen, en schrijf op het stuk papier de dingen die de laatste tijd WEL goed zijn gegaan. Gooi de duistere en negatieve gedachten uit je hoofd, en zoek naar de mooie en succesvolle dingen in je leven. Dat hoeven geen levensgrote prestaties te zijn. Je mag best blij zijn als je voor controle bij de tandarts was, en je had niets. Of als iemand jou afgelopen weekeinde heeft uitgenodigd voor een dinertje, én dat diner helemaal heeft betaald. Of als je kleinkind een belangrijk diploma heeft gehaald. Denk aan die mooie dingen, en voel wat een bofkont je bent. Wedden, dat je verder de hele dag met een big smile op je gezicht rondloopt?
  • Ga een stukje wandelen of fietsen. Buiten lichamelijk actief zijn, zeker als de zon ook nog een beetje schijnt, is een opknapper van de eerste orde. Thuis op de bank hangen is vreselijk slecht voor je humeur. De natuur is op dit moment gekleed in haar mooiste herfsttooi, helemaal klaar om jou blij te maken. Kom op: erop uit! Bovendien: de natuur is gratis.
  • Zoek vrienden en vriendinnen op. Bel of stuur een mailtje en maak een afspraak, neem een cakeje mee en ga weer eens gezellig samen koffie drinken. Klets bij, en verheug je over het goede gezelschap. Gewoon bij jou of bij de ander aan de keukentafel, zonder poespas en vrijwel gratis.
  • Stel een verplichtingvrije dag in, een dag waarop je de plichtplegingen eens de plichtplegingen laat. Sta eens laat op, ontbijt uitgebreid, en doe alles een tandje langzamer dan normaal. Lees de krant helemaal, en kijk eens uitgebreid naar die leuke film op de televisie. Even geen verplichtingen is als een snelcursus ontspannen. Geniet er maar van.

dora-herfstwandeling

Doe eens iets leuks dat je normaal niet doet, en tel je zegeningen. Schud de hersentjes eens op, en blaas de spinnenwebben uit je lijf. Zo geef je de novemberblues geen kans, en leef je nog lang en gelukkig. Net een sprookje, maar dan echt. Heus!

LEES MEER:   Wandelen is een goedkope en gezonde sport:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/wandelen-is-een-gezonde-en-goedkope-sport/

Dit vind je misschien ook leuk...