VERVELEND NIEUWS OP DE TELEVISIE? KIJK NIET!

Je hoeft het journaal op de televisie maar aan te zetten, of je wordt overspoeld door nieuws over aanslagen, natuurrampen, oorlogen en geweld. Zeker als je zelf financieel in een moeilijke positie zit en elke dag moet knokken om te overleven, zijn deze schijnbaar onoplosbare problemen een extra belasting. Wordt het dan nooit beter?

dora-televisie-kijken

Hier een tip van tante Dora: kijk niet! Laten we wel zijn: het is bijna onmogelijk om NIETS mee te krijgen van de haat en het geweld in deze wereld. Maar je hoeft niet alle details te weten: de data, de plaatsen, de namen, de commentaren van de experts, en het commentaar van de ene expert op het commentaar van de andere expert.

Koppen

STOP! Lees desnoods snel de koppen van de kranten maar sla de deprimerende artikelen zelf simpelweg over. Sla de pagina om. Lees teletekst en selecteer de items de je wel wilt lezen. Als teletekst vol staat met rampen en aanslagen: kijk dan niet naar het journaal. Op het journaal wordt alles in geuren en kleuren uitgelegd, inclusief bloederige filmpjes. Daar kun je je niet aan onttrekken. Volg geen verhitte discussies op Facebook, Twitter of elders op het internet. Laat het hebben van een mening over aan anderen, die er blijkbaar hun beroep van maken.

Daardoor gaat de ellende in de wereld niet weg, maar het wordt niet jouw persoonlijke ellende. Probeer goed te doen in jouw eigen omgeving, en hoop dat anderen dat ook in hun eigen omgeving zullen doen. Meer kun je niet verlangen. Hou je in grote lijnen op de hoogte, maar laat je niet meeslepen door de details. Dat geeft rust. Dan houd je energie over voor de echt belangrijke uitdagingen, ook in je privéleven.

dora-afstandsbediening

LEES MEER:   En alsof de ellende wereld nog niet genoeg is, belooft de reclame gouden bergen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/reclame-belooft-je-een-perfecte-wereld/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ineke schreef:

    Helemaal mee eens, ik lees geen krant en kijk geen nieuws. Ik kan toch niks aan al die ellende doen. De hoofdlijnen van het nieuws krijg ik wel mee uit het radiojournaal, dat is voor mij voldoende. Van al dat rotnieuws dag in dag uit ga ik me alleen maar vervelend voelen.