VRAAG MAAR GERUST EEN LEKKER STUK KAAS VOOR JOUW VERJAARDAG

Als iemand jou vlak voor jouw verjaardag vraagt: wat wil je graag voor je verjaardag hebben?, zeg dan niet: och dat maakt niet uit, zoek zelf maar iets leuks uit. Nee, denk na en vraag iets dat je echt graag wilt hebben. Als je jarig bent, mag je alles vragen. Echt alles. Het maakt niet uit of de ander denkt: maar dat is toch geen cadeau-achtig cadeau? Als ze jou vragen wat je wilt, dan kun je ALLES vragen.

dora-stuk-kaas

We hoorden eens het zielige verhaal van een vrouw die heel weinig geld had. Ze hield erg van planten in huis, maar ze had geen geld meer om kamerplantenmest te kopen, zei ze. Zodat haar groene huisvrienden langzaamaan begonnen te verpieteren. Wat doe je onder zulke omstandigheden? Vraag een flesje Pokon, het liefst een literfles, zodat je weer even vooruit kunt!

Bioscoop

Maar het hoeft niet altijd iets nuttigs en praktisch te zijn. Als je al een tijdje niet meer naar de bioscoop bent geweest omdat je het niet meer kunt betalen, vraag dan of iemand je meeneemt naar de bioscoop of naar het filmhuis. Of vraag een lekkere lunch, te betalen door de goede gever. Nogmaals: als iemand vraagt wat je wilt, mag je alles vragen.

Leg het desnoods even uit, als het wat vreemd klinkt. Maak het de gever ook aantrekkelijk om jou te geven wat jij zo graag wilt hebben. Vraag desnoods specifiek een zelf geknutselde ‘tegoedbon’ voor een bezoekje aan het plaatselijke museum, met afsluitende koffie met gebak. Leuk om te geven, leuk om te krijgen, en leuk om samen te doen.

Ben je gek op Appenzeller kaas, maar heb je het al lang niet meer gegeten omdat het zo duur is? Vraag een stuk Appenzeller kaas! Of een cadeaubon van een kaashandelaar die Appenzeller verkoopt. Of vraag eens een hele lekkere salami, of een goede kwaliteit snoeischaar. Wees creatief!

Armoedje

En wat moet jij deze goede gevers dan op hun beurt voor hun verjaardag geven? Wat heb jij te bieden van jouw armoedje? Een lastige vraag voor veel mensen met een smalle beurs. Het niet hebben van geld voor een cadeautje kan soms een reden zijn om maar helemaal niet naar een verjaardagsfeestje te gaan. Ga wel!

dora-inpakpapier

Ga wel, en maak zelf ook zo’n zelf geknutselde cadeaubon. Bijvoorbeeld voor een lange wandeling in jouw omgeving, met aansluitend een lekkere kop koffie bij jou thuis, met een door jou zelf gebakken appeltaart. Of brei van een restje wol een eierwarmer met oortjes. Of zoiets. Ook hier: wees creatief!

Creatief geven, vragen en ontvangen kost soms opvallend weinig, en geeft heel veel extra plezier. Niet kniezen rond verjaardagen! Gebruik je fantasie! Dat vindt de ander vast leuk. En jij ook.

LEES MEER:   En zo maak je jouw zelf gemaakte cadeau nog gezelliger:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zo-maak-je-jouw-zelfgemaakte-cadeau-nog-aantrekkelijker/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Dat cadeau van die wandelinkg + koffiemet appeltaart vind ik bijzonder leuk. Daar zou ik echt wel blij van worden.