VRAAG NUTTIGE CADEAUS (NIKS MIS MEE!)

Dit is een tip die we graag onder de aandacht van onze lezers brengen, omdat het echt helpt. Als je weinig geld te besteden hebt en mensen vragen je ‘Wat wil je voor je verjaardag hebben?’, vraag dan gerust om praktische cadeaus. Schaam je er niet voor. Goede vrienden weten al lang dat je financieel niet zo lekker gaat. En omdat ze nog steeds met jou bevriend willen zijn en op jouw verjaardag komen, mag je aannemen dat ze geen moeite hebben met jouw smalle beurs.

Dora verjaardag

Hier een viertal suggesties voor cadeautjes die de doorsnee armlastige heel erg goed kan gebruiken:

 • Een cadeaubon is altijd een prima geschenk. Zo’n bon is meestal feestelijk verpakt, en is dus leuk om te krijgen én te geven. Bovendien kun jij met een bon de dingen uitzoeken die jij echt leuk vindt, of echt nodig hebt. Vooral met algemeen inwisselbare bonnen, zoals VVV-bonnen, kun je overal terecht om bijvoorbeeld kleding en schoeisel te (helpen) betalen. Sommige supermarkten zoals Jumbo hebben zelfs cadeaubonnen waarmee je je dagelijkse boodschappen kan doen.
 • Vraag desnoods heel gericht naar een bepaald artikel of product dat je dringend nodig hebt. Bijvoorbeeld de moderne strijkbout die je al zo lang wilt hebben (omdat je het nu met een oud kreng moet doen), maar die je niet kunt betalen. Vraag geen hele dure geschenken, want dan overvraag je de goede gever. Tenzij een hele club vrienden of vriendinnen jou gezamenlijk een cadeau wil geven. Dat delen ze de kosten, wat op zich ook leuk geven is.
 • Vraag een voucher voor iets leuks. Bijvoorbeeld een leuk zelf gemaakt papier, waarop jouw vriend of vriendin jou belooft om je mee te nemen naar een Indisch restaurant om samen te gaan rijsttafelen. Op zijn of haar kosten, uiteraard. Zeker als je weinig geld hebt, schieten dingen zoals uit eten gaan er dikwijls bij in. Terwijl je er juist zoveel behoefte aan hebt om er een keer uit te komen, uit de dagelijkse armoedesleur. Je hoeft de goede gever niet perse te vragen om een echte papieren voucher te maken, maar het is wel een leuk gebaar. En zo wordt het minder een gunst uit genade, en meer een echte leuke uitnodiging voor een gezellig samenzijn.
 • Vraag desnoods geld! Als je nodig een reparatie aan je fiets moet laten doen, maar die reparatie kost je vijftig euro die je niet hebt, dan kan een simpele enveloppe met een tientje al een boel helpen. Nogmaals: als jouw vrienden weten dat je het niet breed hebt, dan doen ze dat graag voor je.

vvv cadeaubon

Natuurlijk mag je voor je verjaardag ook wat anders vragen. Als je echt weinig geld hebt kan een werkelijk mooie bos bloemen al een adembenemend fijn cadeau zijn. Kijk zelf maar hoe je het doet. Maar nogmaals: schaam je niet om nuttige cadeaus te vragen. Het is heel normaal.

LEES MEER:   Als je zelf een cadeau moet geven, dan kun je dat zowel origineel als voordelig doen. Tante Dora heeft een aantal tips:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/nogmaals-goedkope-cadeaus/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Jantine schreef:

  Bij de Jumbo kan je ook vvv-bonnen inleveren. Sommige mensen vinden dat prettiger geven dan een Jumbo-bon, en het kan zo lekker zijn om iets in te wisselen tegen juist die boodschappen die je normaal laat liggen.

  • Neef M schreef:

   Het voordeel van een Jumbo-bon is, dat je hem niet in één keer hoeft op te maken. Het is een soort chipknip. VVV-bonnen moet je wel in één keer uitgeven.