WARME WENSEN?

Gisteren schreven we over de kerststal, en gaven tips voor een echt goedkoop kerstmenu. Ja, wij neven van tante Dora zijn best wel in de kerststemming. Half Nederland blijkbaar ook. Vooral op internet waaien je de warme wensen tegemoet, compleet met besneeuwde winterlandschappen en echt twinkelende kerstboomversieringen. Op Facebook is de vrede op aarde al lang uitgebroken. Dat is fijn.

Dora liefdadigheid

De neven zouden echter de neven niet zijn, als ze rond deze tijd niet een beetje filosofisch werden. In de redactievergadering van Zuinig met tante Dora hebben we uitgebreid zitten peinzen, hoe we in deze periode niet alleen recepten van lekkere kersthapjes met jullie delen, maar ook hoe we de kerstgedachte wat zouden kunnen verdiepen. Want als je Facebook, Twitter en het internet wil geloven, is iedereen heel erg betrokken bij elkaar.

Oproep

Is dat zo? Een neef vertelde dat hij vorige week op zijn Facebook-startpagina een door de computer gegenereerde oproep kreeg, om een vriend te feliciteren met zijn verjaardag. De neef weet, dat die man ruim twee jaar geleden overleden is. Hij was op zijn begrafenis. Blijkbaar hadden de nabestaanden nog geen gelegenheid gevonden, of vonden ze het te cru, om het account van de overledene te stoppen. De neef ging toch eens kijken, wat er nog op deze ‘dode’ Facebook-pagina te vinden was. Tot zijn verbazing stonden er twee zeer recente felicitaties op.

Die mensen hadden blijkbaar nooit in de gaten gehad dat de man al meer dan twee jaar niet meer bestond. Ze werden weliswaar door een familielid keurig op het overlijden gewezen, maar het is wel treurig, zo’n felicitatie. Je hebt op Facebook heel veel ‘vrienden’, maar sommigen weten niet eens dat je dood bent.

Dora uitgestelde koffie

We hopen dat jullie veel warme wensen voor de komende feestdagen krijgen, ook via internet. We hopen dat de mensen die jullie fijne dagen wensen, dat ook echt menen. Maar we hopen ook, dat diezelfde mensen jullie snel echt komen opzoeken in het nieuwe jaar, voor een kopje thee en een koekje. Want echte vrienden, die zie je toch het liefste in levende lijve. Wij neven kennen maar heel weinig van onze lezers in levende lijve. Desondanks wensen ook wij jullie het beste. En we wensen jullie echte vrienden toe, die je van harte bijstaan, ook als het eens niet zo goed met je gaat.

LEES MEER:   Doe het samen met anderen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/ga-vrijwilligerswerk-doen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...