WARMETRUIENDAG 2022

Echt koud is het nu nog niet geweest. Toch heb je toch wat aan de Warmetruiendag 2022. Die wordt vandaag gehouden, wereldwijd wel te verstaan. Het idee achter de Warmetruiendag is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan om de relatieve koelte de baas te blijven, en bespaar in een dag 6% energie per graad lager op de thermostaat. En daarmee dus 6% CO2, ook fijn.

dora-warme-trui

In Nederland zijn er allerlei acties en manifestaties rond de Warmetruiendag. Als je meer wil weten kijk dan op de website: https://www.warmetruiendag.nl/

Eén dag

De Warmetruiendag duurt maar één dag. Misschien heb je na een dag bibberen al genoeg van het experiment, en zet je de thermostaat morgen weer mooi op 24 graden. Dan heb je het lekker wollig warm, zelfs in je T-shirt en onder het zomerdekbed. Maar het is natuurlijk een prikkelende gedachte dat je zoveel geld (en CO2) kunt besparen, door simpelweg de knop een graadje lager te draaien. Bovendien went een pietsie lagere temperatuur heel snel. Waarschijnlijk is daar de Warmetruiendag voor bedoeld: om eens na te denken over de dingen die jezelf voor jouw energierekening, én tegen de klimaatverandering kunt doen. ‘Alle kleine beetjes helpen’, zegt tante Dora altijd.

dora-warmetruiendag

LEES MEER:   En trek vandaag ook de gordijnen op tijd dicht:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/gordijnen-helpen-in-de-winter-energie-sparen/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Budget Mama schreef:

  Ik houd eigenlijk meestal warme truien/vesten dag.
  De thermostaat staat hier overdag meestal niet boven de 18.5.
  Ik ben dan toch in huis bezig dus heb het dan ook niet snel koud.
  Als ik op de bank plof gaat ie meestal naar 19,5.
  Wel nog met fleecedeken 😉