WAT IS EIND MEI VOORDELIG TE KOOP?

Voor alle aankopen is er een ideaal seizoen. Zo kun je een warme wintertrui het beste in de zomer kopen, afgeprijsd, tijdens de zomersale. En in de winter staan de reclamefolders vol met goedkope wintersloffen, warme plaids voor op de bank met een warm kopje chocolademelk, en ruitenkrabbers voor de autoruiten. Allemaal spullen, die niet of nauwelijks in de zomer te koop zijn. Ook eind mei zijn seizoenproducten voordelig en in grote verscheidenheid te koop. We zetten een aantal producten per winkel op een rijtje:

In de bouwmarkt: tuinmeubelen dus, inclusief barbecues en partytenten. Tuingereedschap hoort ook bij het tuinseizoen, plus de perkplanten die veel bouwmarkten in het voorjaar verkopen. Maar ook verf en behang zijn vaak goedkoper, in het kader van de voorjaarsopknap, als het bij veel mensen kriebelt om hun huis eens een ander uiterlijk te geven.

In het tuincentrum: de meeste tuincentra zijn niet goedkoop, maar als er iets in de aanbieding is, zoals snoeischaren of onkruidbezems, dan zijn die vaak van een betere kwaliteit dan die bij de Action, om maar eens wat te noemen. En gaan dus langer mee, met meer gebruiksgemak.

Over de Action gesproken: bij winkels als Action en Big Bazar liggen tuinaccessoires als tuinlantarens, bloempotten en ander klein grut nu volop in de schappen, uiteraard voor een habbekrats.

De textielsuper: nu badkleding, sportbroeken, capribroeken en sneakersokken kopen. Maar ook hippe zonnebrilletjes voor de kids, grote badlakens en speelgoed voor op het strand.

Bij de voordeeldrogisterij: In deze tijd kun je niet alleen goedkoop zonnecrèmes scoren. De voordeeldrogisterij is tegenwoordig een Winkel van Sinkel, waar van alles te koop is, ook puzzelboekjes, zonnehoeden en sportgoed. Met het oog op het gewicht van de reiskoffer zijn ook de mini’s binnenkort weer te krijgen. En wie een complete, spiksplinternieuwe verbanddoos wil, kan die in het naderende vakantieseizoen voor luttele euro’s kopen.

Lang niet alle seizoenproducten zijn alleen in het seizoen te gebruiken. Een goede en goedkope snoeischaar is het hele jaar door handig. En als je regelmatig sport, dan is de aanschaf van een goedkope sportbroek in de lente een goede investering. Denk eens na wat je nog nodig hebt, voor jouw hoogsteigen geluk. Als dat nu goedkoop en in overvloed te krijgen is, houd dan de folders in de gaten, en ga gericht op zoek naar koopjes. Er bestaan niet alleen seizoengroenten, maar ook seizoenspullen. Voor beide geldt: vers en voordelig.

LEES MEER: Soms is goedkoop duurkoop:

GOEDKOOP IS SOMS DUURKOOP

Dit vind je misschien ook leuk...