ZE VERDIENEN NOG STEEDS AAN JOUW GOEDE VOORNEMENS VOOR 2024

Zijn ze jou ook opgevallen de afgelopen weken: al die reclames voor sportscholen? En voor nicotinepleisters en andere kom-van-het-roken-af artikelen? Dat zag je een jaar eerder ook. Sportschoolhouders en de producenten van nicotinepleisters kennen jou maar al te goed. Jij hebt op 31 december 2023 tegen jezelf en tegen iedereen die het maar wilde horen gezegd: in 2024 ga ik het anders doen. Ik ga flink bewegen en zo kilo’s verliezen, en ik steek nooit meer een sigaret op of je gaat een maand geen alcohol drinken. Ik ga er nu echt wat aan doen.

Daar willen de sportschoolhouders en de nicotinepleisterbazen jou graag bij helpen. Dus kun je heel goedkoop instappen bij de sportschool, en slaan ze je om de oren met antirookspullen. Het is een miljoenenindustrie, die bedrijfstak die jou wil helpen gezond te worden en gezond te blijven. En verkopen drankenzaken en de horeca veel meer alcoholvrije drankjes voor best veel geld.

Flink inspannen

Helaas moet je in een sportschool echt sporten, dus je lichamelijk flink inspannen. Dat moet je maar willen. De eerste weken is de wil er zeker nog. Maar na een maand worden veel nieuwgeboren sporters al moe als ze aan de sportschool dénken. En van de sportschoolpas in je portemonnee word je niet fitter en slanker.

Ook blijkt het opgeven van een vaak jarenlange rokersgewoonte moeilijker uit te doven dan de reclames voor nicotinepleisters je willen doen geloven. Een terugval ligt op de loer, en van een terugval word je alleen maar minder gemotiveerd om te stoppen. De sigaret opgeven is moeilijker dan je denkt, de nicotineverslaving lastiger om te overwinnen.

En in februari met carnaval opkomst haal je het gemiste alcohol snel weer in.

Natuurlijk zijn er Nederlanders die dankzij de sportschool weer fit en strak worden. En het zelf experimenteren met antirookartikelen heeft mensen van het roken afgeholpen. Maar voor evenzovele mensen met goede voornemens zijn na soms verbluffend korte tijd alweer afgehaakt, en zitten rokend weer op de bank.

Andere stoppers

Als je van het roken af wil, ga dan naar je huisarts. Die kan je nicotinepleisters voorschrijven, maar je ook in contact brengen met andere stoppers, die de strijd tegen de nicotine samen aangaan. Dat geeft de steun die je nodig hebt. En je hoeft niet meteen een uur aan de gewichten te hangen om fit te zijn. Iedere dag een wandeling, te beginnen met een half uurtje in een park in jouw omgeving, is minstens even zo goed voor je als op een loopband rennen.

Bovendien is wandelen gratis. Dat verteld de sportschool je er niet bij. Ook het stoppen met roken is effectiever onder begeleiding van een arts, en daarom voordeliger. En de middelen erbij, worden vaak nog vergoed door verzekeringen of je werkgever. De kans dat je terugvalt is namelijk vele malen minder groot dan bij zelf maar wat aanmodderen. De reclames van de sportscholen en de nicotinepleisters worden al minder. Logisch: de bedrijven hebben hun grootste omzet van het jaar al binnengehaald, dankzij jouw goede voornemens. Zonde van je geld.

LEES MEER: Vergeet al die energievretende en spierversterkende klusjes in huis niet:

GRATIS SPORT EN KRACHTTRAINING, THUIS EN OP STRAAT

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *