ZELFS MATRASSEN WORDEN GERECYCLED

Dat glas, groenafval, textiel, papier en plastic worden gerecycled, dat weet ieder klein kind tegenwoordig. Maar dat de materialen in matrassen worden hergebruikt, dat is misschien nieuw voor je? Een aantal jaren zamelt een bedrijf als RetourMatras matrassen in. Dat gebeurt in speciale containers in milieustraten van de gemeenten, en bij beddenzaken en woonwinkels. Die worden naar de twee fabrieken van RetourMatras vervoerd, waar ze volautomatisch uit elkaar worden gepeld.

Foto: RetourMatras

Metalen onderdelen gaan verder naar de metaalhandel, de stoffen tijk eromheen wordt apart afgevoerd, en van de schuimvulling worden onder andere isolatiematerialen vervaardigd. Door het afzuigen van stof blijft niet alleen de fabriek schoon, maar worden de materialen ook ontdaan van mogelijk giftige stoffen. Slechts één ding maken ze niet van oude matrassen: nieuwe matrassen. Maar door het hergebruik worden niet alleen heel veel grondstoffen bespaard, maar het maakt ook een groot verschil in de uitstoot van CO2.

Link

Wil je meer weten over het recyclen van matrassen, dan is hier de link naar RetourMatras: https://www.retourmatras.nl/ Het bedrijf zamelt alleen in via gemeenten, woonwinkels en beddenzaken. Denk dus aan recyclen, als je een nieuw matras koopt. De leverancier weet de weg naar bedrijven als RetourMatras zeker te vinden. Laat het oude matras dus meenemen, of lever het netjes af bij de milieustraat in jouw gemeente.

LEES MEER:   Besparen en het tegengaan van verspilling zijn twee handen op één buik:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/besparen-en-het-tegengaan-van-verspilling-zijn-twee-handen-op-een-buik/

 

Dit vind je misschien ook leuk...