ZORGELOOS SPAREN MET HOGE RENTE: ZEGELTJES PLAKKEN!

Op dit moment is de gemiddelde spaarrente in Nederland 0,23 %. De gemiddelde inflatie is ongeveer 1,00 %. Reken zelf maar uit hoeveel je elke maand verliest op je spaarrekening. Dat is niet eens zozeer de schuld van de Nederlandse banken. De Europese Centrale Bank (ECB) probeert de rente te drukken, zodat bedrijven gemakkelijker kunnen lenen. Dat is goed voor de investeringen, en daarmee goed voor de economie, is de redenering. Maar het is niet goed voor je spaarcentjes.

In sommige buitenlanden is de spaarrente rond de 2,00 %. Misschien kun je daar je financiële appeltje voor de dorst stallen? Maar het kan nog gemakkelijker, en wel vlak bij huis. Want hoe je het ook wendt of keert: koopzegels van de supermarkt leveren meer rente op dan een vol spaarbankboekje. Op een vol zegelboekje bij diverse supermarkten kun je vier tot wel zes procent rente krijgen. Zegeltjes sparen heeft een aantal glasheldere voordelen tegenover sparen op de bank. We zetten ze eens op een rijtje:

 • Een vaste hoge rente van vier tot zes procent
 • Een spaarregeling zonder ingewikkelde voorwaarden, boetes en bijkomende kosten
 • Geen belastingheffing over de inleg en het rendement
 • Gemakkelijk en contant op te nemen
 • Flexibel inleggen naar je financiële mogelijkheden van het moment (tegen het einde van de maand misschien even niet!)
 • Volop mogelijkheden om bijvoorbeeld samen te sparen, of volle boekjes te bewaren als financiële reserve: nog meer flexibiliteit!

Koopzegels in plaats van een spaarrekening: het is een mooi voorbeeld van hoe je als gewoon mens je eigen koers kunt varen. Je bent niet hulpeloos, als je onder druk komt te staan van grote, starre en onbereikbare instanties als de Europese Centrale Bank. Doe het zelf maar lekker anders! Doe het op jouw eigen manier! Kom in actie, niet door heel hard boe! te roepen, maar door slim je eigen ding te doen. Pfff! Dat lucht op!

LEES MEER:   Een nostalgische terugblik op een ver verleden: het spaarbankboekje:

http://www.dora-besparen.nl/verder/doras-ding/het-spaarbankboekje/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Bieke schreef:

  Mijn dochter verhuisde 1 maart naar haar eerste eigen flatje, met eigen keuken. Ik gaf haar een vol AH boekje leuk ingepakt. Daarmee kon ze een voorraadje kopen voor haar kast en koelkast. Ik vond het een leuk cadeautje om te geven. Bieke

 2. Els Hengstmengel schreef:

  Slim idee. Deed het vroeger, ga nu weer beginnen 😀

 3. Ans schreef:

  Best wel triest dat ik straks waarschijnlijk meer rente op jaarbasis ontvang bij mijn koopzegels dan met het flinke bedrag dat er op mijn spaarrekening staat.