‘BELEEF DE LENTE’ IS WEER IN DE LUCHT

Vandaag is het weer zover: de webcams van de website Beleef de lente staan weer aan. Op de site van de Vogelbescherming Nederland kunnen we meekijken in de nesten van een groot aantal broedende vogels, van ooievaars en bosuilen, tot koolmezen en ijsvogels. Honderdduizenden mensen in Nederland houden zich vanaf vandaag dagelijks op de hoogte van het wel en wee van tientallen jonge vogeltjes en hun ouders. Voor velen geldt: het is pas lente als Beleef de lente weer in de lucht is.

Dora vogeltjes

Wat heeft dat met besparen te maken? Best wel veel, eigenlijk. Niet alleen kun je op de site het gratis magazine Vogels dichterbij bestellen, waarin tips staan om van je tuin een vogelparadijs te maken. Beleef de lente is ook een ideale manier om op een leuke en intensieve manier met de natuur in aanraking te komen. Dat is leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen is het een leerzame ervaring. Naar de natuur kijken kost niets, maar het brengt heel veel. Je kunt gratis naar de natuur kijken tijdens een wandeling, en ook Beleef de lente kost niets.

Knokken

Vooral als je weinig geld hebt en moet knokken tegen allerlei rotdingen die op je weg komen, dan kan het kijken naar een stel opgroeiende kuikens je veel afleiding geven. Het broeden en grootbrengen gaat ook weleens mis. Dan wordt een nest jonge merels opgegeten door de buurtkat, of sterven de ooievaartjes van de kou. Dat hoort er ook bij. Maar de vogelpaartjes gaan stug door, en beginnen desnoods een nieuw legsel. Het is net als bij ons mensen: het is een hoop gedoe, maar je gaat gewoon stug door. En uiteindelijk lukt het.

Een niet representatieve rondvraag onder kennissen van tante Dora leert, dat vooral mensen met weinig geld de webcams in de nestkastjes erg intensief volgen, en er erg veel plezier aan beleven. Het maakt de onderzoeker in je wakker, en het prikkelt op een goede manier je nieuwsgierigheid. Zo blijf je wakker en actief, ook als het een keer tegenzit in je leven. Drie hoeraatjes voor de vrijwilligers van Vogelbescherming Nederland dus, dat ze dit weer mogelijk maken. Onze tip: kijken! De link: https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente

dora-wintervogels-2

LEES MEER:   Verwen de vogels en bespaar:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/verwen-de-vogels-en-bespaar/

Dit vind je misschien ook leuk...