BEVRIJDINGSDAGFESTIVALS: GRATIS CULTUUR

Een dagje uit met het hele gezin hoeft geen fortuin te kosten. Wie een beetje oplet kan zich voor (bijna) niets een hele dag uitstekend vermaken. Gedurende het dagje-uit-seizoen stelt Zuinig met tante Dora een aantal van die evenementen voor. Vandaag: de diverse Bevrijdingsdagfestivals in ons land op 5 mei, Bevrijdingsdag.

GRATIS EEN DAGJE UIT MET TANTE DORA

Op 5 mei is het weer Bevrijdingsdag, een dag om blij te zijn over de simpele kwestie dat we niet (meer) in een dictatuur leven. Tijdens Bevrijdingsdag worden in heel het land festivals gehouden, die voor een belangrijk deel voor niets of voor heel weinig geld te bezoeken zijn. Overal in het land, mogelijk ook in jouw woonplaats.

Dora gratis concert

Bevrijdingsfestivals zijn culturele evenementen, met veel muziek, theater en dans. Geen klompendans en koekhappen, zoals op Koningsdag, maar serieuze cultuur. Grote steden als Utrecht en Amsterdam staan in ieder geval cultureel op hun kop, maar ook op andere plaatsen in ons land worden festivals georganiseerd.

Dora Leidse Hout 2

Reden genoeg om eens op internet te zoeken naar activiteiten in jouw woonplaats. Gewoon de naam van jouw plaats intypen, plus trefwoorden zoals ‘Bevrijdingsdag’, ‘Bevrijdingsdagfestival’, ‘bevrijdingsfeest’ of ‘festival’, en ‘5 mei 2017’. En misschien het woord ‘gratis’ als extra trefwoord? Wellicht kun je inderdaad voor niks de hele dag cultureel rondbanjeren in jouw woonplaats. Effe zelf zoeken.

Wat? Bevrijdingsdagfestivals

Wanneer? Op vrijdag 5 mei

Waar? In veel plaatsen van ons land

Meer informatie? Kijk op de plaatselijke websites

LEES MEER: Je staat soms versteld, hoeveel concerten gratis te bezoeken zijn, echt het hele jaar door. Gewoon even zoeken:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/overal-heel-veel-gratis-concerten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...