BLOESEMTOCHT

GRATIS EEN DAGJE UIT MET TANTE DORA

Een dagje uit met het hele gezin hoeft geen fortuin te kosten. Wie een beetje oplet kan zich voor (bijna) niets een hele dag uitstekend vermaken. Gedurende het dagje-uit-seizoen stelt Zuinig met tante Dora een aantal van die evenementen voor. Vandaag: ga eens op een bloesemfietstocht of een bloesemwandeltocht. Dat hoeft niet veel te kosten, of kan zelfs gratis.

dora-betuwe-2

De maand april is de maand van de bloesemtochten. Logisch, want de meeste fruit- en andere bomen staan momenteel in bloei, of staan op het punt om te gaan bloeien. Vooral in de Betuwe en andere gebieden met veel fruitbomen is dat een prachtig gezicht. Fietsend of wandelend is die bloesempracht volop te genieten, zeker als de bloesems ook nog lekker geuren.

Plattegrond

In heel het land zijn er de komende weken bloesemtochten, met name in DE fruitbomenregio van ons land, in de Betuwe. Met een plattegrond word je langs de mooiste boomgaarden geleid, waar ook vaak van alles te beleven is. Soms vragen de organisatoren een klein inschrijfbedrag voor de routebeschrijving, in andere gevallen kun je de route gratis downloaden.

Is er bij jou een bloesemfietstocht of een bloesemwandeltocht in de buurt? Houd de huis-aan-huisbladen in het oog, of kijk op internet. Typ als zoektermen ‘bloesemtocht 2017’, ‘bloesemfietstocht 2017’ of ‘bloesemwandeltocht 2017’ in, eventueel gevolgd door het woord ‘downloaden’, als je op zoek bent naar gratis routes. Kijk desnoods ook naar de bloesemtochten van vorig jaar, om (gratis) een idee van de afgelegde routes te krijgen.

dora-betuwe-1

En als je in Tiel of omgeving woont, dan weet je de fruitboomgaarden waarschijnlijk wel zelf te vinden, toch? Ga eens fietsen of wandelen, en doe het eens tussen de bloeiende appel- , kersen- of perenbomen. Die zijn goed voor een extra (gratis) bonus. Eten en drinken neem je gewoon zelf mee.

LEES MEER:   Kijk eens wat vaker op de Buienradar, en neem daardoor wat vaker de fiets (en bespaar je geld):

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/raadpleeg-de-buienradar-fiets-meer-en-bespaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...