DE MOESTUINPROJECTEN ZOEKEN NÚ VRIJWILLIGERS

Dit is een tip die we tegen het einde van de winter weleens vaker geven: bedenkt dat er in veel plaatsen in Nederland moestuinen bestaan die voor en door vrijwilligers worden beheerd. Vaak zijn dat sociale moestuinprojecten, waar ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ lekker met aarde en planten bezig kunnen zijn. Maar ook ‘gewone’ mensen kunnen hier terecht. Als je maar van de natuur en van aanpakken houdt. Vrijwel altijd mogen de harde werkers de helft van de oogst gratis mee naar huis nemen. Dat is mooi meegenomen! Vaak wordt de andere helft gedoneerd aan de plaatselijke Voedselbank. Dat is ook heel mooi meegenomen! Twee vliegen in één klap.

Meestal worden zaaigoed, gereedschappen en mest ter beschikking gesteld door de gemeente of door de organisatie die de moestuin runt. Iedereen doet wat hij of zij kan. Lekker schoffelen en snoeien in een moestuin is een prima manier om er eens uit te komen, en andere mensen te ontmoeten. Tussen al dat harde werk door wordt er heus weleens een kop koffie of thee gedronken. Of twee. Dus genoeg tijd en gelegenheid om elkaar ook beter te leren kennen.

Liefhebbers

Veel moestuinprojecten zoeken momenteel liefhebbers om in het komende groeiseizoen te komen meehelpen. Als je aanstaande lente, zomer en herfst wilt meedoen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten met aanmelden. Kijk eens in de gemeentegids, of vraag het na bij de gemeente. Er zijn vast wel mensen die jou kunnen vertellen waar je nog terecht kunt.

LEES MEER: Vroeger was een moestuin bittere noodzaak:

VROEGER WAS EEN MOESTUINTJE EEN BITTERE NOODZAAK

Dit vind je misschien ook leuk...