‘KOM IN DE KAS’ EN ANDERE GRATIS EVENEMENTEN

Vrienden van tante Dora die al langer met ons meelopen, weten dat we in de lente- en zomerperiode regelmatig tips geven over goedkope of zelfs gratis dagtripjes. Nu het weer echt lenteachtig begint te worden, en de eerste dagtripjes van het seizoen zich aandienen, pakken we ook de komende maanden die dienstverlening weer op. Hopelijk doen we dat binnenkort weer wekelijks.

dora-kas-1

Het eerste voorschot van het nieuwe seizoen: de manifestatie Kom in de kas, die vandaag en morgen op heel veel plaatsen in ons land wordt gehouden. Op 1 en 2 april staan de deuren van honderden kassen in Nederland wijd open, om de bezoekers (gratis) een kijkje te laten nemen in de glazen tuinen die zo typerend zijn voor de Hollandse tuinbouw. Het evenement viert dit jaar overigens zijn veertigjarig jubileum.

Ramp

En ga nou niet zeggen: ah, die kassen zijn een ramp, met al die kunstmatigheid en dat gif. Ga liever eens kijken, en vorm dan je mening. De brancheorganisatie van glastuinbouwers is ervan overtuigd dat het publiek nog niet half weet, hoe milieuvriendelijk zo’n moderne kas werkt.

Neem een kijkje, proef van de producten, en praat met mensen die jou er meer over kunnen vertellen. Kijk op de website, om te zien of er bij jou in de buurt een kas toegankelijk is, en op welke dagen precies: https://www.komindekas.nl/home/

dora-kas-2

LEES MEER:   Heus, een dagje ertussenuit hoeft niet veel te kosten:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/voordelig-een-dagje-uit/

 

Dit vind je misschien ook leuk...