OPEN MONUMENTENDAG 2017

Gratis dagje uit met tante Dora

Over een kleine week is het weer zover! Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen ruim vierduizend monumenten in heel Nederland hun deuren, in het kader van de Open Monumentendag 2017. En die deuren gaan gratis open! Een ideale gelegenheid om eens letterlijk een andere wereld binnen te stappen, zorgeloos en zonder kosten. Een ideaal beginpunt voor een (bijna) gratis dagje uit, ook bij jou in de omgeving.

Dora Open Monumentendag 2

Het thema van de Open Monumentendag van dit jaar is: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Daar valt veel onder, en dat is ook het aardige van het monumentenweekeinde: voor elk wat wils. In veel monumenten worden demonstraties gegeven, en worden er muziek- en andere voorstellingen gehouden. Meestal zijn er ook allerlei programma’s voor kinderen.

We kunnen hier natuurlijk niet alle vierduizend open monumenten bespreken. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.openmonumentendag.nl/

Dora Open Monumentendag 1

LEES MEER:   Zo’n Monumentendag is een ideale gelegenheid om de picknickmand tevoorschijn te halen. Hopelijk blijft het wel droog, volgend weekeinde:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/klaar-voor-de-picknick/

 

Dit vind je misschien ook leuk...