VOORDELIG EEN DAGJE UIT

dora-dagtripje

Voor mensen met een smalle beurs lijken langere dagtripjes vaak een onbereikbaar ideaal. Iedereen wil wel eens in een verre stad een veelbesproken tentoonstelling gaan zien, of samen met vriendinnen een dagje naar Amsterdam of Antwerpen. Zonder geld kom je echter nergens. Toch hoef je niet achter de geraniums te blijven zitten. Er zijn allerlei mogelijkheden om voor relatief weinig geld toch een wat langere reis te maken. Hier een aantal suggesties:

  • De Nederlandse Spoorwegen onderhouden een site, waarop allerlei goedkope acties worden bijgehouden: http://goedkooptreinkaartje.com/ Daarop wordt informatie gegeven over zaken als groepskortingen en over acties die winkelbedrijven als HEMA, Kruidvat, Blokker, Groupon en anderen aanbieden, tegen soms zeer gunstige prijzen. De aanbiedingen zijn heel divers, op het onoverzichtelijke af, dus is deze website een prima manier om snel te inventariseren welke aanbieding het beste bij jou past. Voor onze Belgische lezers: in België zijn er, volgens ons onderzoek, geen aanbiedingen zoals de in Nederland inmiddels spreekwoordelijke Kruidvat-kaartjes. Maar ook de Belgische spoorwegen hebben regelmatig goedkopere deals. Die vind je op de site: http://treinreisinfo.nl/nationale-treinen-per-land/binnenlandse-treinen-in-belgi.html
  • Regel wat met elkaar! Als je met z’n vieren ergens heen wilt, en één van jullie heeft een auto, dan kun je de kosten van de benzine delen. Samen uit, samen thuis, voor misschien nog wel minder geld dan een goedkoop dagkaartje van de spoorwegen.
  • Let op arrangementen. Soms zijn er grote evenementen of tentoonstellingen waaraan een goedkoop treinkaartje gekoppeld is, soms zelfs met een reductie op de toegangsprijs. Let daar op, voordat je een reis plant. Bezoek de website van het evenement of de expositie en zoek ernaar.
  • Tot slot een geheime tip van iemand die regelmatig naar landelijke demonstraties en politieke manifestaties gaat. Vaak kun je gratis of voor een paar euro meereizen met een bus van de vakbond of van een partij, vanaf jouw stad naar de stad waar de manifestatie wordt gehouden. Zo is er volgende week zaterdag 18 februari een actiedag rond het Nationaal Zorgfonds in Den Haag, waarvoor de organisatie goedkoop busvervoer heeft geregeld. Twee klappen in één: je laat je horen en maakt je nuttig, en je kunt meestal nog wel een paar uurtjes vrijmaken om door Den Haag te banjeren, voordat de bus weer terugrijdt. Een mooie tip, maar je moet er wel even zin in hebben.

Dora ouderen op reis 1

Wie slim is, en wie bereid is om slim samen te doen, kan ook af en toe een interessant dagtripje maken, zonder dat hij of zij meteen geen geld meer heeft om eten te kopen. Het is passen en meten, maar het kan. En omdat het kan, wordt het meteen ook weer leuk.

LEES MEER:   En wat dacht je van een lekker stuk fietsen? Gratis en gezond. Wel eerst de buienradar raadplegen:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/raadpleeg-de-buienradar-fiets-meer-en-bespaar/

Nagekomen bericht:  Van onze lezer Bret van Putten kregen we deze link naar de site VoucherAlarm.com. Van Putten zet werkelijk alle mogelijkheden om goedkoper te reizen overzichtelijk bij elkaar, zowel in het binnen- als het buitenland:

Goedkoop reizen met de trein

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...