GA MET PINKSTEREN NU EENS GEEN MEUBELTJES KIJKEN

Aanstaande zondag is het weer Pinksteren. Echt zo’n dag op de kalender, waarop de outlet en de meubelboulevard lonken, zeker als het weer niet geweldig is. Niks te doen, dus dan maar meubeltjes, droomkeukens of goedkope kleren kijken. Misschien toch iets kopen? In ieder geval Zweedse balletjes, friet of een kopje koffie. Het kost niet veel, maar het kost wat. En je komt de tijd door.

Als jij meubeltjes wilt gaan kijken, dan moet je dat vooral doen. Maar mogen we je een aantal alternatieven aan de hand doen? Hier komen drie dingen die je óók in het Pinksterweekeinde kunt doen. Misschien wordt het tijd voor wat anders?

  • Trek desnoods je laarzen aan, doe je regencape om en neem een paraplu mee, en ga buiten wandelen! Er is vast wel een park of een natuurgebiedje bij jou in de buurt, waar je nog nooit bent geweest. Daar moet je nu wezen, tussen de bloeiende struiken en de lentebloemen, zelfs op een druilerige dag. Neem je camera mee, zet jouw mooie natuurfoto’s op internet, en maak iedereen jaloers met jouw welbestede vrije dag.
  • Ga niet naar de meubelboulevard, maar naar het tuincentrum. Koop niets, maar kijk en doe inspiratie op. Ga naar niet naar het tuincentrum om iets te kopen, want koopdwang bederft het kijken en genieten. Gewoon heel veel plezier beleven aan de ontspruitende natuur, met je handjes op de rug. Maak ook maar foto’s van al dat moois.
  • Pak de bus en ga naar een wijk in je stad waar je nog nooit, of heel lang niet meer geweest bent. Iedereen die al jaren in een middelgrote of grote stad woont, denkt dat ‘ie het allemaal wel eens gezien heeft. Je zult je verbazen hoeveel onbekende plekjes jouw stad nog heeft. Er zijn Nederlanders die elk hoekje en gaatje van de Toscane kennen, maar die niets weten van de oude wijk aan de overkant van de rivier. Ga op expeditie, ook met je camera, als een ouderwetse ontdekkingsreiziger.

Enzovoort, enzovoort. In plaats van je weer suf te slenteren door zo’n meubelwinkel, en je arm te kopen aan spul, kun je nieuwe werelden ontdekken. Doe het aankomend Pinksterweekeinde eens wat anders en ga erop uit. Zelfs als het een beetje druilerig weer is.

LEES MEER:   Over wandelen gesproken: je kunt ook digitaal door een museum wandelen, als je dat liever is:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/gratis-digitaal-door-een-museum-wandelen-met-museumtv/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wilma schreef:

    Ik vind meubelboulevards met zulke dagen de hel op aarde….we gaan dan ook absoluut heerlijk de natuur in. Lopend of op de fiets. Een lekker, zelfbelegd broodje mee, koffie of water in de fietstas of rugzak. Duimen voor lekker weer en……alert op teken!