GA NAAR BUITEN EN GEEF JE GEZONDHEID EEN BOOST (GRATIS!)

Op een prachtige, zonovergoten zondag is er maar één bespaartip die wij van tante Dora serieus kunnen geven: ga er vandaag alsjeblieft op uit! Blijf niet binnen zitten, en ga ook niet teveel ergens naar binnen, maar ga wandelen in een bos of in een park. Neem een thermosfles koffie en wat broodjes mee, en ga de natuur in. Wat heeft dat met besparen te maken, zul je misschien zeggen? Hier zijn vier spaarzame redenen:

dora-herfstwandeling

  • Er is niets goedkoper dan met een lunch in je knapzak door de natuur te banjeren. Je ogen gebruiken, de zon op je huid voelen, een mild windje dat de eerste herfstgeuren meevoert: het kost helemaal niks. Op een bankje een broodje eten, misschien wel samen met jouw medewandelaar of –wandelaars, is niet duurder dan thuis een broodje eten, maar wel veel leuker en aangenamer.
  • Wandelen in de natuur, zeker als het lekker zonnig herfstweer is, is heel goed tegen herfstvermoeidheid. Je voelt je na zo’n frisse neus veel beter en optimistischer, dan wanneer je de hele dag op de bank naar de televisie gaat kijken. Als je je fit voelt, dan kun je meer. Een prima gevoel, dat bovendien geen cent kost.
  • Buiten in de zon wandelen is gezond. De lichamelijke inspanning is een prima training, en de zon zorgt er bovendien voor dat je in je huid meer dan genoeg vitamine D aanmaakt. Door voldoende vitamine D in je lijf voel je je beter en sterker, heeft onderzoek aangetoond. De hoeveelheid vitamine D die je in je huid aanmaakt, is vele malen groter dan de hoeveelheid die in bijvoorbeeld levertraan zit. De zelfgemaakte vitamine D is bovendien gratis, in tegenstelling tot een vitaminepil.
  • Wie buiten wandelt, heeft ook nog duizend andere dingen te doen. Zoals foto’s maken van de mooie dingen om je heen. Of het verzamelen van materiaal om thuis een mooi herfststukje te schikken. Of knutselmateriaal verzamelen. Ook dat kost helemaal niets.

wandelen

Kom op, vrienden van tante Dora! Na het ontbijt: de deur uit! Volgende week wordt het weer alweer minder. Geef je een gezellige gezondheidsboost in de vrije natuur, waar geen entree geheven wordt. Iedereen kan het.

LEES MEER:   Ga ook zeker buiten wandelen, als je van (gratis) zelfgemaakte jam houdt:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/leuk-eten-uit-je-tuin-of-de-natuur/ga-eens-buiten-wandelen-als-je-van-zelfgemaakte-jam-houdt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...