GA NÚ NAAR BUITEN!

Natuurlijk begint Zuinig met tante Dora ’s binnekort met zomerse tips over leuke dagjes uit. Laten we vandaag beginnen, vandaag 5 juni. Onze tip is: ga NU naar buiten! Blijf niet binnen zitten, maar trek een paar stevige stappers aan, en ga de deur uit voor een stevige wandeling. Hier zijn meerdere redenen:

  • Het wordt vandaag hartstikke mooi weer, met waarschijnlijk misschien een beetje buitje en temperaturen die best hoger zijn, dan de maand hiervoor. Maar het is overal aangenaam wandelweer.
  • Op dit moment staan de bermen en andere vergeten plekjes werkelijk barstensvol prachtige bloeiende planten. Veel regen en een beetje zon, en het resultaat is een bloemenweelde. Gisteren nog gezien: akkerwinde in volle glorie.
  • Veel broedvogels komen nu van hun nest, met onder hun vleugels hele trossen jonge dieren. Gisteren gezien in een watergebied: twee lepelaars met vijf (!) jongen, plus hele vloten meetuffende jonge zwanen, ganzen en meerkoeten. De nieuwe oogst van dit jaar, trots geshowd door hun vermoeide maar gelukkige ouders.
  • Het is nu tijd om een bruikbare picknickmand te vullen. Die gaat mee, op je safari!

Dus genoeg redenen, om na je ontbijt de boel de boel te laten, en er eens fijn op uit te trekken. Kijken en genieten kost niets, in de vrije natuur. En een pakje brood en een thermoskan koffie kost bijna niets. En dan gratis genieten en goed je zintuigen gebruiken. Dit is onze tip van vandaag.

LEES MEER:   Onkruid? Gratis bloemen!

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/onkruid-gratis-bloemen/

Dit vind je misschien ook leuk...