GA NÚ NAAR BUITEN!

Natuurlijk begint Zuinig met tante Dora ’s binnekort met zomerse tips over leuke dagjes uit. Laten we vandaag beginnen, vandaag 5 juni. Onze tip is: ga NU naar buiten! Blijf niet binnen zitten, maar trek een paar stevige stappers aan, en ga de deur uit voor een stevige wandeling. Hier zijn meerdere redenen:

  • Het wordt vandaag hartstikke raar weer, met waarschijnlijk misschien een beetje zon en temperaturen die in een deel van het land best hoog , in een ander deel veel lager uitvallen. Maar het is overal aangenaam wandelweer.
  • Op dit moment staan de bermen en andere vergeten plekjes werkelijk barstensvol prachtige bloeiende planten. Een beetje regen en een beetje zon, en het resultaat is een bloemenweelde. Gisteren nog gezien: akkerwinde in volle glorie.
  • Veel broedvogels komen nu van hun nest, met onder hun vleugels hele trossen jonge dieren. Gisteren gezien in een watergebied: twee lepelaars met vijf (!) jongen, plus hele vloten meetuffende jonge zwanen, ganzen en meerkoeten. De nieuwe oogst van dit jaar, trots geshowd door hun vermoeide maar gelukkige ouders.
  • Dankzij het artikel van gisteren weet je nu hoe je een bruikbare picknickmand moet vullen. Die gaat mee, op je safari!
  • Later in de week wordt het weer met Pinksteren weer minder.

Vijf redenen, om na je ontbijt de boel de boel te laten, en er eens fijn op uit te trekken. Kijken en genieten kost niets, in de vrije natuur. En een pakje brood en een thermoskan koffie kost bijna niets. Misschien zie nog sporen van het geweld van de enorme windvlagen van gisteravond en vannacht. Dit is onze tip van vandaag.

LEES MEER:   Onkruid? Gratis bloemen!

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/onkruid-gratis-bloemen/

Dit vind je misschien ook leuk...