GRATIS FEEST: ZOMERCARNAVAL ROTTERDAM OP 26 EN 27 JULI

Het Zomercarnaval Rotterdam is enige jaren geleden nog weggewaaid en verregend door een heftige zomerstorm. Volgens de weermensen ziet het er voor volgende week veel beter uit. Of misschien wel bijna tropisch warm, maar in ieder geval: droog en warm. Echt een gelegenheid om je in Rio de Janeiro te wanen, maar dan in de binnenstad van Rotterdam. Schrijf dus alvast in je agenda: Zomercarnaval van Rotterdam: vrijdag 26 en zaterdag 27 juli in Rotterdam. Zet erbij: gratis!

Het Hollandse carnaval is vaak een koude en verregende bedoening, met een warme trui onder je boerenkiel. Hier is het winter. In Rio de Janeiro, op het zuidelijk halfrond, is het op dat moment zomer. Dat komt de sfeer en de uitbundigheid enorm ten goede. Dansen, opzwepende muziek en onbekommerd feestvieren gaan toch beter boven de 25 graden Celsius.

Karakter

Daarom zijn ze dertig jaar geleden in Rotterdam op het lumineuze idee gekomen om een Zomercarnaval te vieren, met een zonnig, Caraïbisch karakter. Ook dit jaar is er weer een Zomercarnaval, met als hoogtepunt de Straatparade op zaterdag 27 juli.  De aanvang daarvan is rond 1 uur in de middag. Een carnavalsoptocht van een bijzondere klasse, waar je bovendien voor niks naar kunt kijken! En natuurlijk moet je heerlijk mee gaan bewegen en meedansen op de ritmes van de samba en het geluid van honderden trommels.

Vanaf 13.00 uur kronkelt zich een kilometerslange stoet van minstens 30 praalwagens zingend, dansend en musicerend door de binnenstad van Rotterdam. Er doen meer dan 2500 uitbundige carnavalsvierders aan mee, uit Nederland en van ver daarbuiten. Door de muziek en de prachtige kostuums waan je je op het carnaval van Rio!

Plaatsje

Zorg wel dat je op tijd bent en een goed plaatsje te pakken krijgt, want er worden meer dan 800.000 bezoekers verwacht. Het weer ziet er in ieder geval Braziliaans uit. Duimen, dat het zo blijft.

LEES MEER:   Meer informatie: https://rotterdamunlimited.com/en/zomercarnaval

Dit vind je misschien ook leuk...