HET SEIZOEN VAN DE GRATIS CONCERTEN NADERT WEER

Het komende paasweekeinde wordt het koud, winderig en nat. Niet echt weersomstandigheden om eens wat cultuur te snuiven in de buitenlucht. Maar de kou duurt niet eeuwig, en daarna is er ook weer veel te doen op de openluchtpodia van ons land. Daar zijn er veel van, van die openluchtpodia, ook bij jou in de buurt. En daar worden nogal wat gratis concerten gegeven. Helemaal voor niets, dus. Zoekt en gij zult vinden, zei tante Dora altijd.

dora-openluchtconcert

Je zou als vuistregel kunnen nemen: vanaf Koningsdag 27 april begint het culturele buitenseizoen weer. Op Koningsdag zelf is er al heel veel te beleven. In sommige steden is er rond die dag een heel meerdaags muziekevenement georganiseerd. In de meeste gevallen is de toegang gratis of zeer laagdrempelig. Tegen die tijd zitten we al bijna in mei, en dan wordt het vanzelf mooier weer, met minder risico op hagelbuien en bibberkou.

Optredens

Let er eens op, de aankomende weken en maanden. Misschien zijn er bij jou in de buurt ook concerten, en misschien wel andere optredens en voorstellingen voor niets. Raadpleeg de huis-aan-huisbladen, of zoek op internet. Een zoekterm als ‘gratis concert 2017’, gevolgd door de naam van de plaats waar je woont, levert allicht wat op.

Bouw iets leuks rondom zo’n gratis concert of voorstelling. Neem een picknickmand mee, en ga in de buurt eens lekker en voordelig picknicken met een clubje. Vaak zijn die concerten ergens in een park. Na de picknick naar de muziek: een heel dagje uit voor bijna geen geld. Als je het inderdaad met een kluppie doet, dan wordt het meteen leuker en betekenisvoller. Een gratis concert kun je net zo leuk aankleden als je zelf wilt. Daarmee wordt het ineens nog veel aardiger.

Dora gratis concert

LEES MEER:   Als je het slim aanpakt, kun je ook gratis van tentoonstellingen genieten:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/kunst-kijken-voor-niets/

 

Dit vind je misschien ook leuk...