HOUD DE INRICHTING VAN JE TUIN SIMPEL (EN GOEDKOOP)

Best verstandig allemaal, als je zuinig bent in de supermarkt. Maar het haalt natuurlijk niets uit als je in de bouwmarkt en in het tuincentrum fortuinen uitgeeft aan tuinmeubilair, beplanting, barbecues en tuinverlichting. Man, wat kan dat financieel uit de hand lopen, zeg!

Juist in het zomerseizoen staan de foldertjes van tuincentra, bouwmarkten, warenhuizen en zelfs supermarkten vol met aanbiedingen voor de tuin. Daarbij gaat het meestal niet om planten of zaadgoed, of om een simpele gieter of snoeischaar. De winkeliers willen jouw tuin inrichten. Inrichten, zoals je een huiskamer inricht. Dat is niet helemaal vreemd, want veel mensen beschouwen hun tuin gedurende de zomer als hun buitenhuiskamer. En zo’n buitenhuiskamer moet je stofferen en meubileren.

Partytent

Je zult toch op z’n minst een partytent moeten hebben, om beschut te zitten tegen regen en zon. Want buiten zijn is leuk, maar je moet wel comfortabel zitten. Comfortabel zitten doe je op een mooi tuinameublement. En dan niet op dat lelijke plastic spul van de buren, maar echt iets moois. En duurs. Kijk ons eens!

Dan komt de passende buitenverlichting, de barbecue (wel van het goede merk), het bestek bij de barbecue, het koelkastje voor de drankjes, en voor de al killer wordende septemberavonden: een terrasverwarming. Dan kun je het buiten soms wel tot begin oktober uithouden.

Buitenfoyer

De boodschap is duidelijk: tel tot tien, of tel tot honderd, als je de neiging voelt opkomen om je tuin om te toveren tot een luxe ingerichte buitenfoyer. Want wat wordt er een boel geld uit je zak geklopt, als je aan die impuls toegeeft! Want als je eenmaal begint, is het nooit genoeg. Je gaat maar door, als bij een verslaving. En als er volgend jaar weer nieuwe leuke tuinmeubelen in de aanbieding zijn, wil je die ook hebben. Toch?

Investeer in een lekker bankje en een paar stoelen en een tafel. Geniet van je tuin, als je ’s avonds buiten wilt zitten. En als je eens binnen gaat zitten: ook niet erg, toch? De egels en de andere ’s nachts actieve dieren zullen het je danken. Dan laat je jouw tuin aan hen. Dan heb je weer eens andere gasten. Gasten die geen zachte kussens en tuinfakkels nodig hebben.

LEES MEER:   Probeer het eens: kamperen in je eigen achtertuin:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/kamperen-in-je-eigen-achtertuin/

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Haantje79 schreef:

    Wij hebben wel wat geld neergelegd voor een buitenhaardje. Zo gezellig en lekker stinken! Verder gewoon mooie planten en bloemen en een gratis gekregen parasol. En natuurlijk je tuintje mooi bijhouden. Gezellig!

  2. johmar schreef:

    Ik kocht vorig jaar een nieuwe parasol, maar daarmee houd de aanschaf van nieuwe dingen op. Ik kocht nog wel een nieuw bankje, maar dat ga ik ook binnen gebruiken bij de eettafel. Mijn ligstoel komt uit de kringloop, net als de kussens daarvoor. Omdat ik geen passende kon vinden leg ik er gewoon 2 op. Verder vond ik een buitenhaardje bij het grof vuil, net als een metselspeciebak die doet dienst als mini vijver. Mijn bloempotten en bakken komen ook bij de kringloop of een rommelmarkt vandaan. Mijn planten zijn trouwens voor een groot deel opgekweekt uit gekregen stekjes.