KUN JE ZELF PLUKKEN EN OOGSTEN IN JOUW OMGEVING?

We hebben het vandaag onder andere over moestuinen en courgettes. Dat komt goed uit, want we zitten midden in het seizoen waarin er weer zelf geplukt en geoogst kan worden. Vooral sociale moestuinprojecten zetten nu overal in het land de hekken open. Zo kunnen de liefhebbers van krakend vers fruit en knisperende groenten voor heel weinig geld hun eigen maaltijd bij elkaar oogsten, eventueel aangevuld met een mooie bos bloemen.

Dora moestuin

Zoals Stadslandbouw aan de Mooieweg 17 in Arnhem, waar de Arnhemse Voedselbank onder andere zijn verse, biologische groenten van krijgt (waaronder veel courgettes, ook vandaag weer). Stadslandbouw geeft gelegenheid tot zelf plukken en zelf oogsten op 11 augustus, vandaag dus, morgen 12 augustus, en op 25 en 26 augustus. Tegen een kleine vergoeding kan het publiek aan de gang. Ook kinderen met begeleiding zijn welkom.

moestuin

Zulke pluk- en oogstdagen worden rond deze tijd in heel het land gehouden. Kijk eens in de stadsgids, in het huis-aan-huisblad of op internet, of er in jouw buurt ook gelegenheid is om zelf te plukken en te oogsten. Je beleeft er op drie manieren plezier aan: je bent lekker buiten bezig, je oogst supervers voedsel dat meestal biologisch is, en je betaalt een fractie van wat je in de supermarkt of in de groentewinkel uit moet geven. Succes!

DDR Volkstuin

LEES MEER:   Heb jij al een moestuinvriend?

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/naar-tuin-moestuin/heb-je-al-een-moestuinvriend/

 

Dit vind je misschien ook leuk...