MAAK EEN ‘GROENTEPOULE’

Bijna elk jaar doet Zuinig met tante Dora een oproep aan iedereen die een moestuintje of zelfs een paar stevige balkonbakken heeft: plan je oogst samen met je vrienden. Nu het voorjaar bijna letterlijk in de lucht hangt, wordt het weer tijd om het groeiseizoen 2018 te plannen. Stem dat dan af met de plannen van bevriende moestuiniers.

kruiden in je tuin

Maak samen een schema, wie wat gaat planten en wanneer. Meestal plant je teveel: teveel courgettes, teveel sla, teveel lente-uitjes. Als jouw tuinvriend wat anders teveel in zijn tuin heeft staan, dan kun je na de oogst misschien met elkaar ruilen. Hij of zij krijgt dan jouw snijbiet, terwijl jij jouw courgettes kan inbrengen in de ‘groentepoule’.

Polletjes

Bovendien: als jij weet wat bij iedereen in de kruidentuintjes staat, dan kun je heel gemakkelijk polletjes van allerlei kruiden uitwisselen. Zo’n kruidentuin hoeft niet perse in de volle grond te staan. Grote bloempotten of bakken op je balkon kunnen ook prima als kruidentuin dienen. Verse peterselie nodig? Even het balkon op en hup! Makkelijker kan niet.

Ga eens bij je vrienden met groene vingers op de koffie, en praat er eens over. Veel succes met het samen plannen maken. En veel voorpret om elkaars verse groenten en kruiden.

moestuin 8

LEES MEER:   En misschien is er een moestuinproject bij jou in de buurt:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/zoek-naar-een-moestuinproject-bij-jou-in-de-buurt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...