MAAK VAN JE WANDELING EEN SAFARI, MET EEN SIMPEL CAMERAATJE

Vandaag nog een lekker warme dag, en daarna wordt het minder, zeggen de weermensen unaniem. Dat is jammer, maar we weten één ding zeker: de komende weken en maanden wordt het hoe dan ook zonniger en warmer. Tijd om er op uit te trekken en de wereld weer eens wandelend en fietsend te verkennen.

dora-fotograferen

Voor veel mensen die weinig geld hebben, zijn tripjes in de directe omgeving van hun woonplaats dikwijls het enig haalbare. Een ‘echte’ vakantie, zelfs maar in een vakantiehuisje op de Veluwe, zit er voor heel veel minderverdienenden simpelweg niet in. Daar helpt ook geen vakantiegeld aan, want dat is vooral om de financiële gaten te dichten. Een wandeling door een stadspark of een fietstocht naar de paardenmarkt in de stad in de buurt, dat is het meest haalbare.

Improviseren

Juist voor mensen die hun vakantie en dagtripjes vanwege het geld een beetje moeten improviseren, is het belangrijk dat je er serieus wat van maakt. Ga niet zomaar wandelen of fietsen, maar doe het volgens een plan. Ga echt op ontdekkingsreis, al is het maar in een park dat je al sinds je jeugd kent. Of liever gezegd: ga op een safari, en het liefst op een fotosafari.

Wie heel bewust op stap gaat met een camera, of dat nu een camera in een telefoon of een aparte camera is, ziet veel meer, en beleeft ook meer. Ga er op uit met het idee, dat je er aan anderen verslag van wilt doen. Zoek mooie plekjes, bijzondere dieren en ongewone gebouwen, en maak er foto’s van. En vorm die om tot een echte reportage. Doe het eventueel samen met je kinderen, die er vervolgens tekeningen bij maken. Schrijf een boek, en doe dat dan ook echt. Een papieren boek, desnoods met pagina’s die je zelf geprint hebt van je computer, met plaatjes en teksten, van alle deelnemers aan jullie ‘safari’.

Dora natuurwandeling 1

Als je heel bewust iets beleeft, bijvoorbeeld omdat je je voorgenomen hebt om alles vast te leggen, krijgt alles wat je ziet en meemaakt een heel bijzondere kwaliteit. Zelfs als je naar de maatstaven van andere mensen niets bijzonders meemaakt. Alles wat je heel bewust ervaart, wordt vanzelf bijzonder. Dat weet je niet, als je in het geld zwemt en drie keer per jaar op een buitenlandse vakantie kunt gaan. Maar jij weet het wel, met je cameraatje in dat goeie oude stadpark, dat jij ineens met heel andere ogen bekijkt. Wedden, dat jij meer ziet en meemaakt, dan de mensen die wél een echte safari in Afrika geboekt hebben?

Beleven

Zorg dat je een simpel cameraatje hebt, dat je helpt om dingen te zien en te beleven. Gebruik de camera in je telefoon anders, of koop een aparte camera. Een simpele digitale camera kost geen fortuin. Voor minder dan honderd euro heb je er al een. Honderd euro is nog steeds veel geld, maar je kunt zoiets ook cadeau vragen voor je verjaardag, bijvoorbeeld. Zo’n camera gaat vele jaren mee, en helpt jou om van elke thuisblijfvakantie een echt avontuur te maken. En dat is onbetaalbaar, zeker als je die speciale vakanties samen met je gezin en je kinderen beleeft.

vlinder op look zonder look

LEES MEER:   Wandelen is een gezonde en goedkope sport, met of zonder camera:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/wandelen-is-een-gezonde-en-goedkope-sport/

 

Dit vind je misschien ook leuk...