MAAK VAN KONINGSDAG EEN BESPAARDAG

De diehards onder de bespaarders hoeven we natuurlijk niets meer te vertellen: Koningsdag is dé dag van het jaar, als het om goedkoop inkopen gaat. In veel steden in ons land worden vrijmarkten gehouden, waar soms duizenden privé-verkopers hun overtollige spulletjes aanbieden. Voor een paar dubbeltjes tot een paar euro kun je tweedehands kleding uitzoeken, dat steelpannetje dat je altijd zocht op de kop tikken, of een wekker die het nog echt doet.

In erg grote plaatsen zoals Amsterdam of Utrecht zijn de vrijmarkten megagroot, megadruk en mega onoverzichtelijk. Soms kun je beter bij jou in het winkelcentrum de kleedjesverkoop van de kinderen bezoeken. Hoe dan ook: maak vandaag alvast een lijstje van de dingen die je eigenlijk nodig hebt, en waarvan je heel blij zou zijn als je ze morgen op de Koningsdagmarkt zou vinden.

Kleingeld

Zorg wel dat je voldoende kleingeld in je portemonnee hebt, want het gaat immers om dubbeltjes- en kwartjeswerk. De meeste verkopers hebben niet terug van twintig euro. En bedenk ook: al koop je niets, al die gezelligheid is gratis, en als jij ook gezellig bent, dan wordt het alleen maar gezelliger. Goede jacht, morgen!

LEES MEER:   Zelf iets verkopen? Maak alvast een bananendoos met spullen die je kwijt wilt:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/maak-een-bananandoos-met-spul-om-weg-te-geven-of-te-verkopen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...