GEEF JE NU OP VOOR STADSTUINEN EN GROENPROJECTEN

In veel gemeenten van ons land wordt er druk getuinierd op braakliggende stukken land en op stadboerderijen. Vaak zijn dat projecten waar mensen met een uitkering, of mensen met hun ziel onder hun arm, lekker in de frisse lucht zin en inhoud aan hun leven kunnen geven. Maar ook mensen die ‘gewoon’ geïnteresseerd zijn in moestuinieren en lekker eten uit de natuur zijn welkom.

Dora moestuin

In de meeste gevallen mogen de vrijwilligers een deel van de oogst houden voor eigen consumptie, terwijl de andere helft ter beschikking wordt gesteld aan de Voedselbank. Zo plukt de vrijwillige tuinier de vruchten van zijn arbeid, en helpt hij anderen. Zaad, gereedschap en mest (en een bakkie koffie) worden meestal door de gemeentelijke instanties of door sponsors ter beschikking gesteld.

Let op!

Let op: wij hebben al de eerste meldingen binnen van stadstuinen en groene projecten die vrijwilligers oproepen om te komen helpen! Het groeiseizoen staat immers pal voor de deur. Als jij van werken in het groen houdt, en graag wat groente mee naar huis neemt, ga dan nu op zoek naar projecten bij jou in de buurt. Informatie staat op internet, of is te krijgen bij de gemeente of bij de hulpinstanties.

Jongens en meisjes: aan de slag! Zo’n gemeenschappelijke moestuin is echt een driedubbele winst. Je komt er weer eens lekker uit, in de natuur, je eet zelfgekweekte groente en zelf geplukt fruit (hoe lekker kan dat zijn!), en je help vaak anderen aan vers en voedzaam voedsel. Zoek nu jouw werkplekje voor het komende seizoen en doe mee!

                                                            verse aardbeien uit eigen tuin

LEES MEER: Als je straks toch ruim in de zelfgekweekte groenten en het zelf geplukte fruit zit, is het misschien goed om eens na te denken over gezonde dagelijkse hoeveelheden:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/twee-ons-groenten-en-twee-stuks-fruit/

Genieten van elkaars moestuin is de toekomst:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/zijn-de-courgettes-al-rijp/

 

Dit vind je misschien ook leuk...