ONKRUID? GRATIS BLOEMEN!

Het wordt aankomende week op veel plaatsen warmer dan twintig graden. Reken maar, dat de wilde bloemen en planten uit de grond schieten! Het is wel vreemd, dat wilde planten buiten in het wild mooi worden gevonden, maar in de buurt van onze huizen (bijvoorbeeld in onze tuin), voor ‘onkruid’ worden uitgemaakt. Misschien tijd om eens om te denken?

Want bloeiende planten die zonder onze bemoeienis overal opschieten, zijn soms erg mooi. Een vaasje met pinksterbloemen staat best leuk op tafel. Nu gratis te plukken, langs de kant van sloten en in weilanden! Honderd jaar geleden werden er nauwelijks bloemen gekweekt voor de sier. Dan maakte je een wandeling of een fietstoer in het buitengebied, en kwam je met een struis veldbloemen thuis. Gratis en voor niets, met als bonus een flinke portie lichaamsbeweging bovendien.

Andere ogen

Denk eens om, en kijk met andere ogen naar dingen die je normaal nauwelijks ziet staan. Zoals onkruid. Misschien staat het goed in een vaas. Of misschien kun je het wel eten, zoals brandnetels of zuring. Natuurlijk moet je geen zeldzame orchideeën plukken, of planten waar er op een plek maar één of twee van staan. Gebruik je gezonde verstand. Maar mooie bloemen langs de kant van de weg zijn in principe gratis en mogen geplukt worden. Zie het als een deal tussen jou en de natuur.

Tip: morgen meer over wilde planten op Zuinig met tante Dora.

LEES MEER:   Neef Groen helpt je een eindje op weg, wat de eetbare wilde planten betreft:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/leuk-eten-uit-je-tuin-of-de-natuur/gratis-sla-en-soep-uit-de-natuur-of-je-tuin-is-het-ook-voor-een-beetje-liefde-en-zorg-ook-nu/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ans schreef:

    Vind het altijd weer jammer als het veldje voor mijn deur kort gemaaid word als het vol staat met madeliefjes, paardenbloemen en boterbloemen tussen het gras, niemand heeft er last van als het gras wat langer is maar toch word het met grote regelmaat gemaaid. Geen bloemen weelde meer maar super kort gras.