OPEN MONUMENTENDAG 2019

Wij van tante Dora wijzen onze lezers wel vaker op evenementen en culturele activiteiten die gratis of bijna gratis kunnen worden gezocht. Want een mens leeft niet bij pindakaas en sudderlappen alleen. Daarom moéten we jullie vandaag wijzen op de aanstaande Open Monumentendag 2019. Want als er iets is waar je gratis je culturele hart kunt ophalen, dan is het wel de Open Monumentendag.

In 2018 kon men ook in Ooststellingwerf dit gebouw bezoeken

Dit jaar wordt de Monumentendag gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 september, aanstaand weekeinde dus. In heel het land staan die dagen bij meer dan vierduizend monumenten de deuren open. Belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd om binnen te komen en eens rond te kijken. Gratis, wel te verstaan. In veel gevallen blijft het niet slechts bij open deuren. Er zijn ook vaak rondleidingen, lezingen en zelfs proeverijen.

Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Wat onder plezier verstaan wordt door de tijd heen, wordt op deze dag zeker duidelijk. Wat dacht je van een monumentale kroegentocht, zoals die in Arnhem wordt georganiseerd.

Er is grote kans, dat er ook bij jou een monument te bezichtigen valt. Of misschien wel twee. Kijk snel op de website van de Open Monumentendag, en plan je aanstaande weekeinde nu al, op je gemak: https://www.openmonumentendag.nl/

LEES MEER:   Van cultuur genieten hoeft niet duur te zijn:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/veel-cultuur-voor-bijna-geen-geld/

Dit vind je misschien ook leuk...