PLANTEN LATEN OVERWINTEREN

Nu het wat kouder wordt, is het goed om aan het overwinteren van de niet (geheel) winterharde planten te denken, die je de hele zomer buiten hebt gehad. Al was het alleen maar omdat een plant die goed de winter doorkomt volgend voorjaar weer kan groeien en bloeien, en je dus geen nieuwe hoeft te kopen. Het overwinteren van planten scheelt je geld, zo simpel is dat.

dora-winterhard

Geraniums en veel andere planten in potten kunnen binnen op een vorstvrije plek overwinteren, bijvoorbeeld op de vensterbank van een slaapkamer of op een lichte zolder. Snoei ze eventueel terug, als je ze binnenhaalt. Vergeet de planten geen water te geven, maar het is niet zo erg als de aarde een klein beetje droger is dan ze buiten gewend waren. Andere planten kunnen wel buiten blijven, maar hebben baat bij wat bescherming, zoals bubbeltjesplastic rond de pot.

Benidorm

Wie meer wil weten over het overwinteren van specifieke planten, kan op de zoekmachine of op YouTube de zoekterm ‘overwinteren’ intypen. Dan krijg je er meteen tips bij over het overwinteren van mensen op Benidorm en dergelijke. Ook handig, in het goedkope winterseizoen! Och, de komende winter is best een spaarzaam deel van het jaar, als je maar wil.

LEES MEER:   Als je toch bezig bent, maak dan meteen je snoeischaar en je grasmaaimachine winterklaar:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/alles-winterklaar/

Dit vind je misschien ook leuk...