PLUK ZELF JE BLOEMSTUK BIJ ELKAAR

Vrijwel elk jaar raden we je aan om eens op de Wildplukwijzer te kijken. Dat is een site, waarop plekken staan aangegeven, waar je gratis gezonde groente en fruit in het wild kunt plukken. Gratis dus. Het is goed om onze lezers daar geregeld op te wijzen, want lekker eten groeit opvallend vaak aan de kant van de weg. We zouden jullie eigenlijk ook elk jaar moeten wijzen op de bloemen, die langs de kant van de weg groeien. Ook die kosten niets, en staan prachtig in een vaas.

Dora wilde bloemen

Juist in deze tijd staan nog veel wilde bloemen te bloeien. Maak eens een wandeling door een stuk natuur, of over een ruig landje. Wedden dat je wat moois vindt? Die zeldzame orchidee kun je maar beter laten staan. Maar als het er stikt van de planten, dan mag je er best een paar meenemen. Niet voor tien weeshuizen tegelijk, zoals tante Dora zou zeggen. Maar voor een mooi vaasje op jouw tafel.

Voorraadje

Wilde bloemen verwelken sneller dan de meeste gekweekte bloemen, die rustig twee of drie weken goed blijven. Daar staat tegenover, dat wilde bloemen gratis zijn, en een nieuw voorraadje jou telkens dwingt om een leuke en gezonde wandeling in de natuur te maken. Win win.

Op YouTube staan filmpjes die jou een idee geven, wat je met wilde bloemen zoal kunt doen. Helaas is het aantal Nederlandstalige filmpjes minimaal. Maar als je in de zoekmachine ‘wild flower arrangement’ intypt, dan krijg je bijna zestigduizend bloemschik-items in het Engels te zien.

wilde bloemen

LEES MEER:   Een speciale manier van bloemschikken is ikebana, ofwel Japans bloemschikken. Daarvoor worden traditioneel wilde bloemen en planten gebruikt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/leer-ikebana-japans-bloemschikken/

Dit vind je misschien ook leuk...