REGENWATER KUN JE VERZAMELEN EN ER DE PLANTEN MEE GIETEN

Dit voorjaar, toen we al bijna door de stevige regens waren vergeten , hoe droog ons land in de zomer kan zijn, kocht een jonge vriendin van tante Dora een plastic regenton. Ze had in eerste instantie liever een rustieke houten ton gehad, maar die vraagt nogal wat onderhoud, en gaat maar een beperkt aantal jaren mee. Uiteindelijk kocht ze dus maar een duurzame regenton van groen plastic, om water te verzamelen voor haar tuinplanten. Ze vond die trouwens best voordelig bij een kringloopwinkel.

dora-regenton

De ton werd met enig passen en meten aangesloten op de regenpijp, en daarna was het wachten op de regen. Die soms met vlagen ook kwam. Dus had ze een regenton vol fris regenwater, voor als het straks weer (zeker) droger wordt. Hemelwater gebruiken als gietwater kost niets, het water is zacht, en het is het vocht dat planten al tientallen miljoenen jaren drinken, dus helemaal natuurlijk.

Investering

Een regenton vraagt wat investering, maar het levert op de lange termijn ook wat op. Met wat geluk vind je een tweedehandsje, of vraag je aan je vrienden of ze je er eentje schenken voor jouw verjaardag. Eenmaal op z’n plaats heb je er jaren plezier van. Misschien een opbeurend idee, in al dat geplens?

LEES MEER:   Wees maar niet bang voor regenplassen. Je kunt er je goed op voorbereiden:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/stap-onbezwaard-door-de-regenplassen/

Dit vind je misschien ook leuk...