SPORTEVENEMENTEN (ZOALS DE SPOORBUURTLOOP IN ALKMAAR)

GRATIS DAGJE UIT – Een dagje uit met het hele gezin hoeft geen fortuin te kosten. Wie een beetje oplet kan zich voor (bijna) niets een hele dag uitstekend vermaken. Gedurende het dagje-uit-seizoen stelt Zuinig met tante Dora een aantal van die evenementen voor. Vandaag: sportieve evenementen, zoals de Spoorbuurtloop in Alkmaar.

dora-spoorbuurtloop

De zomer is bij uitstek het seizoen van de sportieve evenementen. Fiets- en wandelvierdaagsen, sportdagen voor de kinderen en hardloopwedstrijden: wie wat stoers wil laten zien, moet het nu doen! Maar sportieve evenementen kunnen voor minder stoere mensen evenzogoed leuk zijn. Als toeschouwer maak je minstens zoveel mee als de deelnemers. En toekijken is, in tegenstelling tot meedoen, helemaal gratis.

Kidsrun

Zoals de Spoorbuurtloop door de karakteristieke Spoorbuurt in Alkmaar, die morgen, zondag 18 juni voor de achtste keer wordt gehouden. Er zijn twee afstanden: vier en acht kilometer, plus een gezellige kidsrun, die tussen 13.00 en 17.00 uur worden gelopen. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Kijk ook eens in jouw eigen omgeving, of er ergens gewandeld, gefietst of hardgelopen wordt. Ook als toeschouwer beleef je een leuke middag. En als je stiekem toch een beetje sportief bent, kun je misschien toch meedoen? Inschrijven is niet gratis, maar het kost ook geen fortuin. En na afloop een leuke medaille: wat wil je nog meer?

sport

Wat? Spoorbuurtloop

Wanneer? Op 18 juni

Waar? In de Spoorbuurt in Alkmaar

Meer informatie? Op de website: http://spoorbuurtloop.nl/

LEES MEER:   Sport voor ALLE kids is heel belangrijk:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/sport-voor-alle-kids/

 

Dit vind je misschien ook leuk...