VETBOLLEN IN DE WINTER, WATER IN DE ZOMER

Vogels zijn de goedkoopste ongediertebestrijders die er zijn. Zeker in het voorjaar gaan er per broedpaar duizenden larven, rupsen en kevers doorheen, die anders jouw tuintje zouden leegvreten. Wie om een stevig biologisch evenwicht zonder spuiten geeft, kan zich geen betere partners denken dan vogels. Daarom is het goed om de gevederde vrienden aan je tuin of andere groene omgeving te binden.

In de winter doe je dat door het voederen met vetbollen en zaden. In de zomer kun je ze lokken en verleiden met water. Water in het warme jaargetijde is essentieel. Vogels hebben water niet alleen dringend nodig om te drinken, maar ook om er in te baden. Vogels hebben behoorlijk last van allerlei ongedierte, en een regelmatig bad helpt hun verenkleed in een goede conditie te houden. Daarom hebben ze gedurende de zomer absoluut water nodig. Geef ze dat water, en je hebt vriendjes voor het leven.

Materialen

In het tuincentrum en bij de bouwmarkt zijn allerlei soorten vogelbadjes te koop, van uiteenlopende materialen zoals gietijzer en beton. Ze zijn niet duur en gaan jaren mee. Je kunt ook improviseren met welk andere platte, ondiepe schaal. Zet de badjes neer op een plaats waar de vogels niet kunnen worden besprongen door katten. En als je slim bent, zet je ze zo neer, dat je er zelf een oogje op kunt houden. Want er is niets leuker dan een hele sloot mussen of merels, die een bad neemt in jouw badje. Geniet er maar van, jij en de vogels. En waarschuw de schadelijke insecten alvast.

LEES MEER:   De beste en goedkoopste oplossing: laat de beestjes elkaar opeten:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/de-beste-en-goedkoopste-ongediertebestrijding-laat-de-beestjes-elkaar-opeten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...