WAT VERLANG JIJ VAN DE KONINGSDAGMARKT?

Zit je net aan de paasbrunch, moet je alweer aan het einde van de week denken, aan Koningsdag op zaterdag. Want dan worden in de meeste plaatsen van ons land Koningsdagmarkten gehouden. En die zijn extra interessant voor de besparende mens. Als je van tevoren een heus verlanglijstje maakt, dan kun je heel gericht op zoek naar interessante koopjes, die qua prijs dikwijls in de richting van een paar kwartjes gaan. Niet euro’s. Wat zou je zoal op je verlanglijstje kunnen zetten?

Kleding Koningsdag is dé gelegenheid om eens goed op tweedehands kleding te letten. Een sjaal, een tas, een hesje of een hoed: je vindt het ook op de markt van 27 april. Let wel op de kwaliteit: een blouse met een gat of een broek die op de knieën versleten is, daar heb je niets aan. Houd ook rekening met toekomstige reinigingskosten. In tegenstelling tot de kleding bij bijvoorbeeld het Leger des Heils, is de kleding op de rommelmarkt vaak niet, of onvoldoende gereinigd. Een tweedehands tweed colbertje moet dus waarschijnlijk naar de stomerij. Dat kost geld, terwijl een snelle wasbeurt van een spijkerbroek in de wasmachine bijna gratis is, tussen alle andere was.

Speelgoed Je moet eens kijken, hoeveel speelgoed er bijna achteloos in de stalletjes ligt! Van skates tot puzzels en poppen. Voor heel weinig geld, dat vaak ook nog. Vooral aan het einde van de marktdag willen de verkopers desnoods liever dat je het spul gratis meeneemt, dan dat zij het weer mee terug naar huis moeten nemen.

Glaswerk Glazen, vazen en ook kopjes en borden van aardewerk zijn een vast onderdeel van elke Koningsdagmarkt. Soms zelfs van dure merken, zoals Wedgwood porselein, of glazen van kristal. Wie zich voor een paar kwartjes in de nieuwe wijnglazen wil steken, moet zeker op tijd naar de markt gaan, en niet te lang naar de televisie blijven kijken.

Gereedschappen Niet alleen gereedschappen om auto’s of fietsen te repareren, maar ook keukengereedschap, inclusief pannen en lepels, kun je op de Koningsmarkt vinden. Vaak ónder de kraam, nog niet uitgepakt, in kartonnen dozen. Oude meuk, maar er moet maar net die ene steeksleutel of die ene keukenzeef bij zitten, die jij net zocht.

Weet jij al wat je hebben wil, dan wel: nodig hebt? Als je echt een nieuw steelpannetje nodig hebt, zet die dan eens op een verlanglijstje. Samen met een mooie sjaal misschien? Denk er eens over na. Het scheelt je echt heel veel geld, en zeker als je met meer mensen gaat, dan is het ook heel gezellig en leuk.

LEES MEER: Zo herken je goede tweedehands kleding:

HOE HERKEN JE GOEDE TWEEDEHANDS KLEDING?

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Mieke schreef:

    Klopt helemaal. Bijvoorbeeld,
    Vriendin van mij koopt een sportjas die ze kent voor 200€ uit de winkel voor 2.50. Rits kapot, een bodywarmer voor 1 € waarvan de goede rits precies bij de jas past. Ze is handig achter de naaimachine en zie het wonder. Ikzelf: “Mag ik deze oorbellen en dit hangertje van u?” “Ja,€ 2.50.” Naar de juwelier ermee. Antiek, zilver met granaatsteen. Waarde € 45.00. Zo kan ik nog wel doorgaan. Prachtige blauwe winterjas nieuw 4 € etc, etc. Wat kost dit hangertje? 0.10 pak er dit kapotte armbandje maar bij, was een gouden. Portemonnee: ik liet wel zien wat erin zat. Ik vraag wat kost deze gevulde portemonnee? Een kwartje. Er zat in een dubbeltje een spijker en een gouden armbandje. Door de jaren heen op markten meegemaakt. Dit is toch leuk?