ZELF COMPOST MAKEN

We hadden het zaterdag over de landelijke Compostdag 2018, waarop burgers gratis compost kunnen ophalen, als dank voor het braaf inleveren van groenafval. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je GFT-afval composteren. Er zijn zelfs gemeenten waar je een composteervat gratis of heel goedkoop kunt krijgen, om zelf thuis te composteren. Je moet er natuurlijk wel plaats voor hebben, in je tuin. Maar het is een goede optie voor het kopen van compost in een zak. Zoek het eens uit!

Dora compostbak

Wie meer over zelf composteren wil weten, kan zoals gewoonlijk heel goed terecht op internet. Vooral op YouTube staan vele tips en recepten van compostmakers, vóór compostmakers. Compleet met stap voor stap instructies. Ga eens op zoek. Typ in de zoekmachine van YouTube zoektermen als ‘zelf compost maken’ of ‘zelf composteren’ in, en je krijgt honderden bruikbare filmpjes te zien. Een leuk uitzoekklusje, op deze gure maandag.

mooie bloemen zelf gezaaid

LEES MEER:   Het is een goed idee om de bladeren in de herfst gewoon in je tuin te laten liggen. Die worden gedurende de winter vanzelf tot compost verteerd. In het voorjaar zijn de bladeren weg, en heb je je tuinbodem zonder moeite verbeterd:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/laat-die-bladeren-maar-liggen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...