ZOEK NAAR EEN MOESTUINPROJECT BIJ JOU IN DE BUURT

Op onze website gaan spaarzaamheid en groene vingers vaak samen, zoals je weet. Wie zelf groente en kruiden kweekt, kan soms flink geld sparen. En zelfs als de financiële winst miniem is, dan is de winst aan voldoening onbetaalbaar. Het wordt helemaal leuk, als je samen met anderen tuiniert. Dat kan, ook voor mensen met een smalle beurs, op veel plaatsen in ons land in zogenaamde sociale moestuinprojecten.

Dora moestuin

In zo’n moestuin kunnen mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, of tuinlieden die gewoon weer eens in de aarde willen wroeten, meestal gratis meedoen. Als beloning voor het harde werk en de inzet, mogen de deelnemers de helft van de oogst houden. De andere helft gaat naar de plaatselijke Voedselbank. Dan hebben ook de cliënten van de Voedselbank kraakverse groenten en fruit in hun kratje.

Mooie initiatieven

Die moestuinprojecten zijn mooie initiatieven, die we aan iedereen kunnen aanbevelen. Zit er zo’n moestuin bij jou in de buurt? Zoek het eens uit. Typ het woord ‘moestuinproject’ in de zoekmachine, eventueel gevolgd door de naam van jouw woonplaats of gemeente, en kijk of er iets bij jou in de buurt is. Er zijn overigens ook moestuinprojecten in Vlaanderen, en die heten ook gewoon ‘moestuinproject’.

Als je je nu aanmeldt, dan kun je het komende groeiseizoen nog aan de slag. Wees niet bang: het is een win-winsituatie. Je komt er weer eens uit, lekker buiten werken is gezond voor je, je hebt maandenlang gratis groente en fruit, en je helpt anderen die het niet breed hebben eveneens aan verse groente. Doen dus. Als het goed is, kun je dergelijke projecten ook in de gemeentegids vinden, of je kunt ernaar vragen bij de gemeente of in het buurthuis.

Dora Costerustuin 2

LEES MEER:   Iedereen kan tuinieren, zelfs rolstoelers:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/iedereen-kan-tuinieren-zelfs-rolstoelers/

 

Dit vind je misschien ook leuk...